Astro

Tedenski horoskop: po divjanju končno razbremenitev

Bern Jurečič, astrolog
11. 11. 2019, 10.00
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 14.16
Deli članek:

Pred nami je teden dni, ko se za spremembo ne bodo dogajale neprijetne konstelacije in se bomo lahko mirno posvečali svojim ciljem in nalogam ali pa konjičkom in počitku, kakor pač kdo. Morda malo razbremenitve v divjanju..

profimedia
vesolje

Povezave z Neptunom so izvrstne za vse tiste, ki pri svojem delu oziroma ustvarjanju potrebujejo navdih, ideje, intuicijo, občutek. Glasbeniki, baletniki, plesalci, videoustvarjalci, fotografi in podobni profili lahko v tem tednu skreirajo kaj res lepega, verjetno tudi trajnega. Na področju ljubezni bo isti Neptun Venero »medel« ves teden, nekateri bodo imel ves čas kak barvni celofan čez oči in se jim ne bo dalo dopovedati, da »tista« ali »tisti« ni tako idealna/idealen, kot se zdi ... K sreči ta vpliv ni dolgotrajen, že čez dober teden bo spet vse v redu in lepe stvari se bodo pridno razvijale naprej ...

PREMIKI V TEM TEDNU
Sonce bo ta teden prišlo od 18°14 do 25°07 Škorpijona.
Merkur bo retrogradno prišel od 19°50 do 12°21 Škorpijona.
Venera bo v tem tednu prišla od 11°18 do 20°00 Strelca.
Mars bo prišel od 24°30 do 29°06 Tehtnice.
Jupiter bo prišel od 25°19 do 26°46 Strelca.
Saturn bo prišel od 16°10 do 16°45 Kozoroga.
Uran bo retrogradno prišel od 4°03 do 3°47 Bika.
Neptun se bo retrogradno premaknil od točno 16° do 15°57 Rib.
Pluton se bo premaknil od 20°59 do 21°08 Kozoroga.
Luna bo šla 11. 11. v Bika, 13. 11. v Dvojčka, 15. 11. v Raka in 17. 11. v Leva.
Polna luna bo na nebu v torek, 12. 11., ob 14.34.
OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Vaši cilji so zadnje čase precej trdno postavljeni, s svojimi potenciali pa ste si tudi na jasnem, tako da bo počasi vse nared za odločne korake, a če gre za kaj čisto novega, je morda bolje počakati nekaj tednov, da se obrne Merkur. Sicer je čas za akcijo dober tudi zdaj. Možno je, da se nekaj postavi na pot, to je nekaj ali pa nekdo, ki bo nedosegljivo visok, na primer šef ali država. Če bodo v aktivnosti vpleteni še drugi, poskusite biti strpni, Mars vam glede tega ne gre na roko, prehitro bo na jeziku kakšna kritika ali pa zahteva. Koordiniranje potez vam bo šlo zelo dobro, če vas bodo drugi seveda ubogali. Od iger na srečo kot tudi od zabave bodo tokrat pričakovanja precej večja od izplena.
BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Urana v vašem znamenju bo ta teden začel motiti Mars, zato boste imeli dovolj čakanja in obotavljanja, četudi sicer razumete tako omejitve kot strahove vpletenih. Odločili se boste korake napraviti brez njih. Skozi vaše roke bo šel neki denar, pomislili boste, kako bi bilo dobro podobno stvar izvesti še kdaj, seveda tako, da bi kaj tega denarja ostalo pri vas. V partnerstvu je možen novi, boljši dogovor o neki stvari, morda bosta spregovorila o kakšnem problemu, ki se bo izkazal za neprimerno manjšega od tega, česar sta se bala ali bila o tem prepričana. Za mirno razčiščevanje in popravo storjenega boljšega časa skoraj ni, zdaj je to treba narediti. Če bi spregovorila prej …
DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Dela, nalog in izzivov bo kar nekaj, a nič čisto takega, kar bi bilo po vaši meri. Če se boste preveč zadrževali pri malenkostih, se utegne zgoditi, da si boste nakopali komplikacije, in če ste po naravi nagnjeni k psihosomatskim reakcijam na okolje ali dogodke, bi morali še posebej paziti. Merkurjeva retrogradnost je v razcvetu, potrebna je pozornosti pri korakih in besedah. Nekdo bo silil naprej na vse pretege, vi pa boste previdni, ker se boste bali finančnega vidika tega napredovanja. Kar zadeva denar, boste ta teden igrali resno igro, previdnost in odločnost bosta hodili z roko v roki, tudi če se bo kaj kazalo narobe, boste to pravočasno zaznali in se odzvali. Ob takem horoskopu ne morete izgubiti.
RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Neko dobro zamisel boste imeli, ne pa tudi možnosti izvedbe, če bi to radi opravili sami. Povezati se bo treba v tim, tam pa se boste bali povedati vse, da ne bi bili oškodovani. V službi je vlogo vodilnega ali nastopača najbolje prepustiti drugim, še posebno če se potegujejo zanjo. V ljubezni se boste imeli najbolje, če boste imeli vsaj malo odvezane roke ali pa če bo v ognju več želez. Vezanim rakom lahko napovemo spremembe v odnosu, a ne na slabše. Raje bi jih označili za dolgoročne, vsekakor gre tam zares, to pa vam pravzaprav tudi ustreza. Če bo zakonski partner v kakšnih težavah, mu boste močno pomagali in tako zvezo še utrdili.
LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Odločitve, ki jih boste morali sprejeti, bodo morda malo težje kot sicer, ker bodo v igri večji vložki, bodisi kot denar ali posest bodisi kot položaj in ugled vas ali koga drugega, verjetno pa tudi zaradi pomanjkanja pravih informacij. A ne bojte se, okoliščine vam bodo šle na roke, morda tudi kak klic vplivne osebe, prijatelj ali pa kdo od domačih. Predvsem pa si za te korake vzemite dovolj časa; če vam kaj lahko škodi v tem tednu, je to prehitevanje pri odločitvah. V ljubezni je dobro ohraniti nekaj rezerve, saj se lahko pripeti nesporazum, ki bi ga vi kaj hitro lahko imeli za izigravanje, še posebno če se to zgodi v povezavi z denarjem.
DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
V komunikaciji boste izbirali starejše in uhojene poti oziroma načine, ker novotarijam ne zaupate najbolj. Izpeljati morate določene prilagoditve in spremembe, opravili boste številna posvetovanja, da bi dobili dovolj informacij za odločanje. Nekaterim v svoji bližini boste šli s tem kar na živce, še posebno če sami nimajo težav z izbiranjem prave smeri. Neki stroški vas bodo zaskrbeli, a ne delajte panike, v tednu ali dveh bo vse jasno in tudi mirno. Pri zabavi in predvsem igrah na srečo se dobro pazite, saj vas ta teden lahko zanese čez mero. Če se prijateljska oseba ne oglasi, ni nujno, da je z odnosom kaj narobe, zato ne sumničite prehitro, raje počakajte povratno informacijo. Partner vas bo pozitivno presenetil.
TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Stabilnosti in konsenza si boste želeli do take mere, da boste morda celo pretiravali in se zaradi tega sprli ali pa po drugi strani požrli vse, kar vam bo kdo serviral. Venerin položaj govori o dogovorih in komunikaciji na splošno, a kaj, ko jo mede Neptun in so možni tako nesporazumi kot slabše variante, blefi in laži. V partnerstvu in ljubezni vam gre svetovati potegniti se malo nazaj, ker so zelo mogoči prehitri odzivi ali pa kakšno pretiravanje. Če bo na tapeti vprašanje skupne posesti (na primer dediščina), boste čustveno zelo vznemirjeni, a se bo vse uredilo dobro za vas. Za investicije in obračanje denarja čas ni najboljši, počakajte nekaj tednov. Zaslužek po drugi strani ne bi smel biti majhen.
ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Tokrat vam bodo šle na roke okoliščine, tako da so možni večji uspehi. Naredili boste nekaj potez, kakršnih sicer ne odobravate, a se vam bodo v danem trenutku zdele neizogibne. Uspelo vam bo zmagati celo brez svojega znanega načela »cilj opravičuje sredstvo«, nemalo pa vam bo v pomoč tudi dejstvo, da so vsi prezaposleni z lastnimi težavami … V komunikaciji boste resni, konstruktivni in prodorni, ne bo se vas dalo ne pregovoriti ne zmesti. Pazite le, da v kakšnem primeru ne greste čez mero, Saturn in Pluton namreč dopuščata tudi to možnost. Pri denarnih transakcijah pazite na spregled pomembnega dejstva, predvsem pa naj vas v nobenem primeru ne vodi čustvo, kot sta na primer zamera ali kljubovanje.
STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Čeprav vam hudega ne bo, se boste nemara počutili kot pred zaprto trgovino s polno izložbo slaščic – vse je nekako na dosegu in obenem (še vedno) daleč. Malo še počakajte, Venera je že v vašem znamenju, kmalu ji sledita še Sonce in Merkur; stvari se bodo potem odvijale hitro in še bolj v vašo korist. Za zdaj pa je, kakor je – ne zmorete čisto vsega, veliko pa lahko opravite priprav, predvsem za čas, ko se naprej obrne Merkur. Ob morebitni zagati vam bodo na pomoč priskočili drugi, morda celo kdo, ki ga sicer ne marate najbolj. V ljubezni je videti neko kljubovanje, zdi pa se, da ga boste preprosto ignorirali in šli naprej, »pa naj pride za vami, če hoče« ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)
Ta teden vas ne bo mogoče ustaviti. Mars je postavljen visoko in močno, položenost v Tehtnico pa bo preprečevala, da bi koga »povozili« ali preprosto izsilili kakšno situacijo, ki se ne bi odvijala po vaših načrtih. Raven vaših sposobnosti, prodornosti in tudi učinkovitosti bo zavidljiva, izpeljete lahko vsak, še tako zahteven projekt. Torej to ni vprašanje uspeha, temveč zastavljenega cilja. Treba pa je poudariti, da vaše početje in tudi uspehi ne bodo vsepovsod dobro sprejeti, lahko se zgodi, da boste komu prekrižali namene. V ljubezni bo prvi del tedna precej napet, nekaj bo potekalo prehitro ali premalo premišljeno, potem pa boste do konca tedna stvari gladili in poskušali kaj popraviti.
VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Čeprav razlika med potenciali in realnimi možnostmi za dosego začrtanega ne bo majhna, pritiski pa bodo temu primerni, boste v tem tednu naredili veliko, izvedli boste tudi nekatere akcije, ki se prej niso posrečile ali pa zanje ni bilo pogojev. Ne dajte se zmesti nasprotujočim si informacijam po eni in »fantastičnim« ponudbam na drugi strani, vaš občutek za realnost lahko reši vsako zagato tega tedna. Pri financah je ta teden čisto pravšnji za kakšno odlično potezo, dobiček, profit. Zmotijo lahko samo prevelika pričakovanja, na to pač pazite. V ljubezni bodo potrebne manjše prilagoditve, ne bo pa zmanjkalo dogajanja; v tem tednu lahko stvari obrnete na dobro oziroma v smer, ki jo želite.
RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Retrogradni Merkur bo prinesel obilje informacij, ki bodo prelepe in obetavne, a tudi nejasne in sanjske ter morda ne najbolj realne. Prihajale bodo z več strani, morda se bo zaradi tega malo težje odločiti, a še vseeno je to bolje kot stanje na mestu. V srčnih zadevah bo po malem vroče-hladno, ne jemljite vsake besede preveč zares. Za študente in druge med tistimi ribami, ki delujete na intelektualnem področju, bo spoznanje, da ne veste nečesa pomembnega ali ključnega, sicer neprijetno, a tudi spodbudno. Neki načrti, četudi zelo dobro zamišljeni, se bodo izkazali za prevelik zalogaj, a vdali se ne boste. Če naj bi se v tem tednu izmazali iz kakšne zagate, vam bo to uspelo storiti brez praske.