Astro

Sami ste se odločili, kaj boste občutili

Katja Mihelčič - Kami
26. 8. 2021, 22.00
Posodobljeno: 26. 8. 2021, 22.20
Deli članek:

Vsa občutja, ki jih kadar koli občutite ob ljudeh in situacijah, ki so povezane z njimi, so popolnoma vaša. Teh občutij vam ne prinese neka druga oseba, ampak izvirajo iz vas samih.

pixabay
ples

Gre za to, da ste jih vi izbrali. Vi ste se odločili, da boste tako čutili. In ta občutja ne izhajajo iz ničesar, kar bi bilo izven vaše biti in iz ničesar, kar ni v okviru vaših izbir.

Večinoma se te izbire zgodijo na nezavedni ravni, zato se zdi človeškemu umu nekoliko bolj logična interpretacija, da je za občutja, ki jih je nezavedno izbral, odgovoren nekdo drug. V resnici pa gre le za to, da pripelje vaša zavedna ali nezavedna izbira v vaše življenje zrcalo, ki vam samo pomaga začutiti sebe in svojo lastno bit.

Odgovornost
Skozi sočloveka torej vedno znova in vedno na drugačen način izkušamo sebe.
Gotovo ste že večkrat ob določeni osebi čutili neverjetno lepe občutke. Vaš um je to interpretiral, da vam ta določena oseba daje nekaj posebnega, saj se tako lepo počutite. Spet drugič ste bili v stiku z določeno osebo, kjer niste čutili nič posebnega oz. ste se počutili slabo. Verjetno ste pomislili, da ta oseba ni dovolj dobra in da potrebujete drugačno osebo, šele potem se boste počutili lepo. Lahko sebe prepričate, da se zaradi neke osebe počutite neprijetno. Mogoče ste kdaj menili, da ste zaradi določene osebe srečni, ali pa menite, da določena oseba zavira vašo srečo. Na tej točki se je treba ustaviti.
Za nobeno stanje oz. situacijo ne more biti odgovorna druga oseba oz. nekaj, kar ne izhaja iz vaše biti. Oseba je le zrcalo vaših izbir in vam v resnici ne more ničesar dati niti odvzeti. Za vsem, kar se vam je zgodilo v odnosu z določeno osebo, ste bili v bistvu VI! Vi ste povzročili in sprožili ta občutja, oseba pa vam je le odsevala vašo lastno bit.
Od nikogar v resnici nismo odvisni in nihče ne more krojiti našega življenja. Nihče nam ne more dati, česar sam nima, in nihče nam ne more ničesar odvzeti.

Sprejemanje
Gre za to, da moramo občutje ali določeno situacijo sprejeti in dojeti kot svojo izkušnjo oz. izbiro. Sprejeti moramo, da smo zanjo odgovorni popolnoma sami. Ko nam to uspe, nam postane tudi jasno, zakaj stvari ne moremo izboljšati ali rešiti, če želimo osebo izključiti iz našega življenja ali jo na silo vključiti v naše življenje. POMEMBNO JE TOREJ SPREJEMANJE! Ob tem ko sprejmemo, izginejo tudi vsa pričakovanja in vsa navezanost, ki jo do določene osebe imamo zaradi določenih občutij.

Ljubezen
Ob tem se lahko dotaknemo še pravljične ljubezni.
V tem primeru ne gre za to, da se zaljubimo v drugo osebo, saj je le-ta naše zrcalo. Zaljubimo se vase.
In ko s pomočjo določene osebe začutimo celovitost, ne gre za to, da se dva skladna dela združita in dopolnita. Ne moremo se dopolniti, saj smo v osnovi popolni. Gre le zato, da s pomočjo te osebe oz. zrcala popolnoma sprejmemo in se zaljubimo v delček sebe, v delček svoje resnične biti.