Astro

Horoskop od 21. do 27. 10: igra Neptuna in Jupitra se zaključuje

Bern Jurečič, astrolog
21. 10. 2019, 10.00
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 14.20
Deli članek:

Kakor se vse v naravi odvija ciklično, z ugodnimi in neugodnimi obdobji ne more biti drugače.

Profimedia
NEPTUN

Tokrat nam bo šlo nekaj bolje, povezave med planetarnimi energijami kažejo, da se bo čez teden razvilo kar nekaj možnosti, da se nam zadeve iztečejo zelo v redu. Ponedeljek bo pri tem morda še najbolj pester, saj se bo za kratek čas na nebu ustvaril »zmaj«, kar navadno pomeni odlične možnosti, žal ne bo obstal dolgo ... Istega dne bo tam tudi zadnji krajec, nekaj napete energije, dobre za končevanje in zapiranje poglavij. Bo pa zato druga polovica tedna bolj bogata z ustvarjalnim navdihom, prodornostjo, odgovornostjo in konstruktivnostjo, tu se bo dalo doseči veliko. V tem času Jupiter in Neptun odigravata še zadnji teden medsebojnega kvadrata, ki se je vlekel vse od novembra lani in marsikomu prinesel občutek, da »se nič ne zgodi«. Odprimo okna, naslednje takšno obdobje med njima bo na sporedu šele čez 6–7 let ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 27°12 Tehtnice do 4°13 Škorpijona, v katerega bo vstopilo 23. 10. ob 19.19.

Merkur bo ta teden prišel od 21°39 do 26°46 Škorpijona. 

Venera bo v tem tednu prišla od 15°10 do 23°55 Škorpijona.

Mars bo prišel bo od 10°48 do 15°22 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 21°18 do 22°35 Strelca.

Saturn bo še zelo počasi prišel od 14°46 do 15°10 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 4°54 do 4°37 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°18 do 16°10 Rib.  

Pluton se bo komaj vidno premaknil direktno, tokrat od 20°42 do 20°47 Kozoroga.

Luna bo šla 21. 10. v Leva, 23. 10. v Devico, 25. 10. v Tehtnico in 27. 10. v Škorpijona.

Zadnji krajec bo na nebu v ponedeljek, 21. 10., ob 14.38.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Še vedno delo sodi med področja vašega življenja, ki v tem času štejejo največ, le da bo zraven tudi nekaj neugodnih spremljevalcev, na primer vse slabša atmosfera na delovnem mestu ali pa slabše delovne razmere. Če boste razmišljali s svojo glavo, boste kmalu spoznali, da so se somišljeniki poskrili in da vsi nekako tiho računajo na vas. Je pa čisto mogoče, da boste te napete energije preusmerili v prizadevnost, bojevitost, učinkovitost in odmevne rezultate. Če vam bo to uspelo, si boste lahko čestitali, kajti zelo neprijetne dneve boste obrnili v svoj prid. V nasprotnem primeru bo precej prerekanja in dokazovanja. Če ne drugače, si kupite boksarsko vrečo – če kdaj, potem vam bo prav prišla v tednih, kot je tale.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Teden, ki se odpira pred nami, se zdi manj obremenjujoč, celo zanimiv – če seveda ne spadate med tiste bike, ki sprejemajo samo jasne, predvidljive in rutinske zadeve, »vse drugo pa že prinaša stres in strah pred neznanim« ... Tako imate veliko možnosti, še najbolj pri sodelovanju in dogovarjanju z drugimi, v timskem delu, kjer so vloge jasne, in podobno. Tudi v partnerstvu se zdi, da bo prav želja po delujoči in mirni skupnosti prevladala nad marsikaterim drugim interesom. V službi je videti dogajanje, ki nam ne bo všeč, verjetno pa ne boste mogli storiti nič proti temu. Najslabše je voditi kak upor, po možnosti z nabiranjem somišljenikov, nakar naj bi bil vaš glas močnejši ... Ne delajte tega, raje počakajte, da mine, ali pa poštudirajte, kako se prilagoditi, preden se vas kdo ne znebi ...

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Pester, bogat in zanimiv teden je pred vami, precej več zadovoljstva pa bi bili deležni, če ne bi bilo kar preveč stvari in dogajanja odvisnih od drugih, ne pa od vas. Kot da bi bili utrujeni in bi se odklopili od odločanja o svoji poti! Tudi sicer o spremembah bolj kot ne le govorite, vaša aktivnost precej zaostaja, zato tako dinamičen teden, kot je ta pred nami, lahko prinese preobrat, preskok. V ljubezni je videti obilo prizadevanja, a tudi napetosti. Če jih v resnici doživljate, ne podcenjujte okoliščin in želje druge strani, čisto lahko gredo zadeve še na slabše, Mars in Saturn sta močna, ne pa tudi prijazna do vas ... Na finančnem polju so na vrsti resne, pomembne in dobro premišljene poteze.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Tudi za vas velja, da vse počnete zaradi drugih, njihovih želja, volje, pričakovanj, sebe pa (čeprav neradi) puščate nekje zadaj. Če to traja dolgo, se zna zgoditi, da že vpliva na vaše (predvsem stalne, na primer zakon) odnose, kjer Saturn počasi in vztrajno dohiteva Plutona, skupaj pa lahko naredita kar lepo »štalo«, kar bo potem najbolj izrazito sredi januarja, prisotno pa že veliko prej, tako da ne bo mogoče reči, da »niste vedeli« ... Sicer pa bo vaš glavni motiv denar, eksistenca, varnost. Tudi nakupovali boste v tem duhu – da mi le ne bi zmanjkalo … Tudi v resnici vam ne bo, strah je ta čas odveč. V srčnih zadevah je videti veliko lepšega, dogajanje, spremembe, stiki, tudi razbremenjenost.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Prve dni bo vaša dojemljivost zelo velika, vse boste jemali zelo osebno in bolj resno, kot bi bilo treba, videti je veliko občutljivosti. Potem se vam bo odprlo in napravili boste veliko, tudi zelo težkih nalog se lahko lotite. Poudarjeno pa pazite na jezik in energijo, ki jo širite okoli sebe, saj si čisto lahko pridobite kakega novega sovražnika. To velja predvsem za polje sosedov, sorodnikov in sorojencev, še posebej če bodo kaj pričakovali od vas. V naslednjem mesecu boste namreč dodatno občutljivi na »domače« teme, kot so posest, stare in »pozabljene« zadeve, pa dediščina, posestni papirji, tudi razne izrečene obljube in podobno. V partnerstvu pihajo nekaj bolj hladne sapice, ne toliko zaradi kakega nerazumevanja kot zaradi časa, ki ga zmanjkuje za vse.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Dokaj dobre povezave med planeti tudi Devicam prinašajo lepe možnosti, in če ne boste preveč komplicirali, zna biti, da boste imeli veliko uspeha, morda na več področjih. Se pa vam bo počasi zazdelo, da je s financami en sam križ; Sonce izhaja iz tega področja in ustvarja naglico ter potrebe, Mars potuje sredi Tehtnice, Saturn pa čaka na svojo »profesorsko« vlogo in probleme (naloge, kot on to imenuje). Morda ne bi bilo slabo, če bi celo finančno situacijo prelili na papir, ker boste tako ugotovili, ali ne gre nemara bolj za strahove in predsodke kot pa za resnično hudo stanje. Po drugi strani imate lahko veliko koristi od komunikacije, potovanj, druženja, tako da pod črto to sploh ne bo slab teden.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
V tem tednu boste pri vsem, kar boste počeli, na eno stran tehtnice postavljali sebe. Torej jaz ali pa drugi – na katerikoli način že. Mars prihaja v območje napetosti s Saturnom, kar bo čez teden vse bolj izrazito in še posebej v odnosih z domom oziroma domačimi kaj lahko pride do kake eskalacije nabranega; pod vašimi preprogami se zna najti veliko tega ... Zna se zgoditi tudi, da neko dogajanje z vami ne bo imelo nobene zveze, vi pa boste stvari obrnili prav v tako smer. V nekem pogledu prihajate v nekakšno uporniško obdobje, ki ne bo trajalo več kot nekaj tednov, vprašanje pa je, kakšen bo rezultat. Nekaj več spoštovanje sebe in korak k samostojnosti lahko pride prav, načeti odnosi z drugimi pa ne.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Uspeha vam ne bo manjkalo, dobrih informacij, ustvarjalnosti in drugega dogajanja tudi ne, zadeve se bodo v veliki meri gibale v smeri, ki si jo želite vi, in podobno. Imeli pa boste občutek, da vam denar polzi skozi prste, kar bo deloma tudi res, toda tudi prihajal bo, ne samo odtekal. Morda bi bilo bolje malo manj delati po občutku, ki lahko vara, zanesite se raje na preverjene korake in izkušnje, pa ščepec discipline dodajte in strah bo odveč. Sicer pa se bo marsikateri škorpijon v tem tednu odločil za kakšno »lepotno« spremembo, bodisi v obliki nove pričeske bodisi z novo garderobo. Nekomu boste všeč, vašega odziva pa ni mogoče napovedati, nepredvidljiv bo in odvisen od trenutka.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Temu tednu bi lahko rekli kar »strelčevski« – poudarjeni sta polji svobode in neodvisnosti, pa še Luna bo dodala prispevek, ko bo sredi tedna v vašem znamenju. Veliko stvari boste lahko počeli čisto po svoje, ker vas bodo drugi pustili na miru, rezultati pa bodo najbolj odvisni od vaših drugih značilnosti, ki bodo poudarjene tokrat, pa naj gre za delavnost ali pa lenobo. Precej časa si boste vzeli za razmišljanje, a ne tuhtajte preveč, da ne zapravite preveč časa. Vaša ustvarjalna žilica bo zelo dejavna, morda pa boste razpeti na preveč strani hkrati. Srčne zadeve bodo v neki meri lepše, kot ste pričakovali, marsikateri strelec bo v ljubezni doživljal trenutke »prelepo, da bi bilo res«.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Precej zaposlen in naporen je ta teden videti v vašem horoskopu. Kot bi bili v službi samo po deset ali dvanajst ur ... Morda se vam porodi celo občutek, da bi morali tam tudi prespati, toliko dela imate. Ker ste zelo vzdržljivi, vztrajni, nepopustljivi in trdni na svoji poti, še opazili ne boste, kako iztrošeni ste v resnici … To vam mora povedati kdo drug, tak, ki mu zaupate. Morda partner, ki vam take stvari dopoveduje že nekaj časa, zdaj pa mu lahko uspe reči na tak način, da se boste zamislili ... v svojo korist, seveda. Odlična možnost za razbremenitev in dobro voljo se v tokratnem horoskopu kaže kot druženje, prijateljevanje, morda celo kako dobrodelno udejstvovanje, takšno seveda, kjer sploh ne bo šlo za denar in uspehe – ali kdaj pomislite na kaj takega?

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tudi vodnarjem za ta teden lahko predvidimo »strelčevske energije« – svoboda in neodvisnost čez vse, tako pri organizaciji svojega dela kot prostega časa, aktivnosti, načrtov … Izkoristite ugoden veter, v tem tednu lahko naredite veliko! V poslih bo veliko sprememb, bodisi v personalu bodisi v vrsti dela ali pa v delovnem okolju, vendar brez izrazitega vpliva na vašo siceršnjo pot ali pa delovni utrip. Na splošno bo trend dober. Srčne zadeve bodo v tednu bolj v drugem planu, kot bi za te stvari ne imeli dovolj časa, pa čeprav vse kaže dobro in povezujoče. Neko dolgotrajno prijateljstvo se bo izkazalo tudi po slabem, ne samo po dobrem.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Ribam lahko ta teden napovemo kot precej bolj ugodnega, kot so bili zadnji. Čisto brez pritiskov seveda vseeno ne bo šlo, a če ni pritiska, včasih ne naredite veliko, torej … razlogov za akcijo vam ne bo manjkalo, pa tudi sposobnosti spoprijeti se z izzivi ne. Strah, da vam ne bi šlo, je tako odveč, ostane le vprašanje, ali zaupate sami sebi ali ne; to pa je že druga, precej širša zgodba. Kar se financ tiče, so možni večji ali pa kaki nepredvideni stroški, mogoče je tudi, da ne bo nekega denarja, na katerega ste računali, vseeno pa je strah, da boste ostali brez, ta čas odveč. V srčnih zadevah bo veliko prizadevanj, rezultati pa bodo polovični.