Lunin mrk

Bo jutrišnji mrk res usoden za človeštvo?

P.K.
26. 7. 2018, 09.38
Posodobljeno: 26. 7. 2018, 14.24
Deli članek:

»Na Zemljo bo padla krvava tema in od tedaj ne bo nikdar več enako. Človeštvo bo vstopilo v ero, ko se bo moralo 'boriti' za svoj obstoj,« se glasi le ena od napovedi.

Profimedia
O tem, ali bo rek kaj hudega, tudi slovenska prerokinja.

A te besede nekateri, sploh ker jih je davno tega izrekel slavni prerok Nostradamus, katerega napovedi veljajo za točne, jemljejo z vso resnostjo, malodane s strahom. Podrobneje smo raziskali, kaj natančno naj bi se po Nostradamusovih videnjih na ta dan zgodilo in kaj o 27. juliju pravijo drugi znani jasnovidci in preroki.

Svetovna vojna

V petek zvečer se bo zgodil lunin mrk, najdaljši v zadnjih sto letih, ki ga bomo lahko med 20 in 23. uro, če bo vreme ugodno, spremljali tudi na slovenskih tleh. Značilnost tega nebesnega pojava je, da bo ponekod na Zemljo spuščal rdečkast odboj svetlobe, kar je po mnenju tistih, ki vidijo v prihodnost, znak za alarm.

Tudi francoski astrolog in jasnovidec Nostradamus naj bi v svojih preroških spisih posebno poglavje namenil prihajajočemu luninemu mrku. V svojih delih ga omenja kot tisti dan, ko bo na Zemljo padla krvava senca, ki naznanja potrese, vulkane in vojne. Obdobje po mrku naj bi po njegovih besedah predstavljalo enega najtežjih časov v zgodovini človekovega obstoja. Vzplamtela naj bi tretja svetovna vojna, je zapisano v Nostradamusovih spisih.

Nasa
Polnejši mrk bo viden tam, kjer so odtenki sive svetlejši.

Putinov vpliv

Tudi v hebrejski Bibliji se prav v zvezi z rdečim luninim mrkom pojavlja več napovedi. »Svetlobo bo presegla tema in luna bo sijala rdeče. Z njo bo prišel uničujoč potres in sonce bo postalo črno,« je zapisano na svetih straneh. Mnogi to tolmačijo kot apokaliptični začetek konca.

Tudi slavna slepa bolgarska jasnovidka Baba Vanga je napovedala, da bo z julijskim mrkom veliko močnih osebnosti »potonilo«, a vpliv enega da se bo le krepil, in sicer moč predsednika Rusije Vladimirja Putina. »On lahko zavlada svetu. Hudo bo. Vidim vojno,« je dejala v svojih napovedih.

Napovedi apokaliptičnih razsežnosti je še veliko. Ali res lahko pričakujemo kaj zelo hudega, smo se pogovarjali z najbolj znano slovensko prerokinjo Vlatko Kozlovič. Posebej za naše bralce je pogledala onkraj časa in prostora in izjavila nekaj tolažilnih besed.

osebni arhiv
Vlatka Kozlovič - vedeževalka in prerokinja iz Kopra.

Naša prerokinja

»Ljudje naj se ne bojijo. Krutosti so se na svetu dogajale od vekomaj in tudi v prihodnje se bodo, neodvisno od mrka. Tudi sama sem pogledala, kaj prinaša konec tedna. Vidim potrese, orkane v Ameriki, izbruh vulkana, tudi poplave. Zgodila se bo tudi letalska nesreča na območju Rusije, pri nas pa vidim predvsem povečano število prometnih nesreč, česa drugega ne,« našteje.

Doda, da ji je povsem jasno, da ljudje raje berejo grde kot lepe napovedi, zato je zdaj v medijskem prostoru spet veliko z mrkom povezanih črnih napovedi, ki pa jih sama, tako bi si želela tudi za bralce, jemlje z rezervo. »Naj povem še, da bo morda petkov mrk dobrodejno vplival na odločitve oziroma poteze političnega vrha,« poudari za konec.