Astro

S čarovništvom do jasnovidnosti

Sonči Nered-Čebešek
30. 5. 2018, 14.14
Deli članek:

V starih časih so si jasnovidke, prerokovalke in vedeževalke vtirale v telo posebno čarovničino olje, preden so se zazrle v še neodstrte koprene prihodnosti.

PS
Čarovniško odstiranje kopren prihodnosti.

Prav takšno olje si lahko pripravite tudi vi in se z njim namažete, preden greste spat.

Recept pravi: v pol skodelice hladno stiskanega olivnega olja dodajte ščepec cimeta in muškatnega oreščka ter zvrhano žlico janeževih semen. Segrevajte, dokler olje ne postane dovolj toplo, vendar ne prevroče. Čarovničino olje si lahko vtrete v kožo vsega telesa, zlasti pa v čelo in sence. Ko se olje dobro vpije v kožo in jo prepoji, se odpravite spat in zelo verjetno vas bodo obiskale preroške sanje.

Najbolj značilni začimbi prerokov sta janež in lovor, naj vam torej doma ne manjkata.

Tudi kosi posušenih ognjičevih cvetov pod posteljo vam bodo pomagali uresničiti sanje in vam okrepili preroške sposobnosti. Enako velja za zažgano seme janeža, ki mu stare čarovniške knjige pripisujejo spodbujanje jasnovidnih zmožnosti.

profimedia
čarovnica

SVETI LOVOR

Slavna starogrška svečenica Pitija, ki je sedela na trinožnem stolčku nad razpoko v Zemlji, iz katere so se dvigovali oblaki pare in dima, je žvečila lovorove liste in pila studenčnico. Žvečenje lovora je spodbujalo njene preroške sposobnosti in trume ljudi so drle v Apolonovo preročišče v Delfih, da bi poslušali njene zamotane prerokbe.

Spodbujevalka jasnovidnosti je tudi običajna poprova meta.

Pitija je bila poleg Kasandre, Apolonove ljubljenke, najslavnejša izmed Sibil, legendarnih deviških prerokinj, ki so živele v popolni kreposti in samoti kot božanske neveste. Po starodavnem izročilu ali globoko zakoreninjenem miselnem vzorcu je namreč vsaka spolna aktivnost zavrla božanski preroški dar. Sibile predstavljajo človeška bitja, povzdignjena v nadnaravno stanje, v katerem lahko pridejo v stik z vsemi resnicami vesolja in posredujejo navadnim smrtnikom božanska sporočila. Lovor je bil njihova sveta rastlina.

svet214
marjetka jeršek

PRAKTIČNI NASVETI

Še nekaj vsakodnevno uporabnih napotkov strokovnjakinje na tem področju, naše cenjene sodelavke Marjetke Jeršek  ...

Če ste se namenili odkriti vodni vrelec, morda zgolj intuicija ne bo dovolj. Omislite si prožno leskovo šibo, jo primite z obema rokama in se počasi sprehodite čez zemljišče. Ko boste prečkali predel, pod katerim teče podzemna voda, se bo palica obrnila navzdol in zavibrirala.

Zdravilne zeli imajo svojo čudežno moč.

Če pod blazino shranite liste pomarančevca, se boste baje kmalu srečno poročili. Pred tem pa boste v sanjah uzrli obraz svojega bodočega življenjskega partnerja.

Seveda vam nihče ne more obljubiti, da boste čez noč postali jasnovidni. Gre za dolgotrajen postopek z veliko vaje in zanimivih poskusov, med katerimi svojo pozornost usmerjamo v odpiranje energijskega središča med obrvmi in v prepoznavanje sporočil intuicije. Vaje, izkušnje, nabiranje novega znanja, odprtost, čiščenje negativnih miselnih vzorcev in še marsikaj nas čaka na tej poti.

Profimedia
dež

Recept za priklic vodenega vremena stare angleške čarovnice Anne Riva

Napolnite veliko ponev z vodo in dodajte po eno veliko žlico žvepla, morske trave in baldrijana, pri tem pa izgovarjajte čarne besede: »Dež dam deželi tvoji, prvi dež in naslednji dež, da bo rasla koruza, se delalo vino in se gostilo olje.« Obred izvajamo na ponedeljek, na dan, ki mu vlada luna, v katere domeni sta tudi vreme in voda. Poudarek Najbolj značilni začimbi prerokov sta janež in lovor, naj vam torej doma ne manjkata. Pri strani Spodbujevalka jasnovidnosti je tudi običajna poprova meta. Slika Žensk, ki za dobre uroke in zdravljenje uporabljajo zelišča, se je prijelo ime bele čarovnice.