Astrologija

Tedenski horoskop: Vozili bomo z zategnjeno ročno zavoro

S.N.Č./Novice Svet24
25. 3. 2018, 18.01
Posodobljeno: 25. 3. 2018, 18.04
Deli članek:

Teden, ki se odpira pred nami, prinaša kar nekaj dobrih možnosti za različne stvari, a tudi precejšnje napetosti in omejitve ali vsaj resen razmislek o akcijah, ki jih imamo v mislih.

Profimedia

Razlog je v neskladnosti močnega Ovnovega principa (štirje planeti so v tem ognjenem znamenju, polnem iniciative) in zadržanosti Kozoroga, v katerem so nadaljnji trije planeti (Pluton, Saturn in Mars). Če bi rekli, da bomo v naslednjih tednih avtomobile vozili z nekoliko zategnjeno ročno zavoro, bi bila slika morda še najbolj primerna času. Zlasti prva polovica tedna zna biti napeta in razdražljiva, saj bosta v kvadratu Mars in Sonce, ki pa se bo v drugi polovici tedna že dovolj oddaljilo, da napetosti ne bodo več tako hitro pri roki. Tedaj bo Luna prinesla nekaj razmišljanja o nuji po razumevanju, dogovarjanju in kompromisih, nakar bodo za mizo sedli tudi nekateri sovražniki, čeprav morda s stisnjenimi zobmi ...

Horoskop za teden od 26. 3. do 2. 4. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Pri poslih in v službi se težave, kot kaže, kopičijo, vi pa nimate vsega v svojih rokah. »Saj ne vedo, kaj delajo,« boste rekli in se prijeli za glavo. Sami dobro veste, kateri koraki so pravilni, a boste z nejevero opazili, da mnogi sploh niti ne poslušajo, kako priti na pravo pot ali storiti pravo stvar; kot bi bili zadrogirani. Poskrbite torej zlasti zase in za svoje bližnje, pa tudi za vse tiste, ki bodo kazali znake, da jim ni vseeno ali pa da so pripravljeni celo kaj premakniti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Biki se boste v tem tednu držali nekoliko bolj nazaj. Možnosti niso majhne, vaši potenciali tudi ne, a kaže, da se boste ustrašili mogočega uspeha ali pa vpliva. Čas za korake naprej še ni najboljši, počakajte nekaj tednov, trenutne razmere vam ne gredo na roke. Če imate ob sebi koga, na kogar se lahko zanesete, potem se ga držite in mu zaupajte. Morebitne težave s prilagajanjem vam lahko prinesejo majhne preglavice z zdravjem. Vsekakor bi bilo dobro poskrbeti za dovolj počitka in spanca.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Dvojčki se z drugimi ne boste kaj pretirano ubadali, več vam bo pomenila pot naprej ali bolje rečeno: navzgor. Prizadevate si za več, iščete načine, kako bi uspeli, ne bi se radi ustavili. Močno boste usmerjeni v prihodnost, in četudi se bodo pojavljale ovire, se ne boste zmedli. Finančne teme boste tokrat jemali zelo čustveno. V srčnih zadevah nekaj ne bo jasno, možni so nesporazumi in igrice; če vam to ustreza, potem izkoristite ugoden veter!

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Če se boste v tem tednu srečali z veliko pritiski, kaj vse je treba narediti, ne bo nič čudnega. Če pa jih boste deležni bolj vi kot drugi, pa se le povprašajte, zakaj je tako. Neke povratne informacije vas bodo zmedle, njihova »naloga« je prav v tem, da sami veste, kaj je prav, in se ne zanašate na mnenje drugih. V ljubezni boste našli pribežališče pred nevihtami, odnos se lahko poglobi ali pa boste razmišljali o kaki nadgradnji, na primer zakonu ali naraščaju.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Počasi prihajate na položaje, ki si jih želite, ki ste jih vajeni in za katere tudi mislite, da so vam pisani na kožo. V času, ko se je velik del populacije potegnil nazaj ali pa preprosto izgubil, bodisi zaradi težav bodisi zaradi pritiskov, bodisi zaradi manjših sposobnosti, so voditelji zlata vredni, Levi pa znate tej zadevi dobro streči. Najprej pa polovite najbolj uporabne informacije. Pri tem pa ne bodite sentimentalni,  tudi ne ignorantski do opozoril s strani.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Glavna dilema tega tedna bo za vas vprašanje ustvarjalnosti in vodenja stvari v pravi smeri po eni ter težnjo po učinkovitosti po drugi strani. Sicer pa, kaj reči devicam, ki mislijo, da je vse odvisno od njih in da bo sistem mrknil, če ne bo vse popolno? To, da lahko kvečjemu zbolite. Spreglejte že, da se za delovanje sistema vsi ne trudijo tako kot vi. Če boste na tem, da se o dolžnostih sporečete s kom, se raje ugriznite v jezik, bolje bo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ravnotežje, kompromis, dogovor, to bi znalo biti vaše vodilo v tednu. Na mizi bo veliko različnih rešitev, a tudi veliko argumentov, ki bodo vsi imeli težo, zato odločitev ne bo lahka. Poleg vsega bo v zraku veliko preveč sentimenta, zlasti do preteklosti. Morda je tam preveč nabranih težav, česar do zdaj niste opazili. Če znate uporabljati intuicijo, imate vse možnosti, da se izognete težavam. Finančno se vam bo v nasprotju z večino drugih vrtelo v dobri smeri.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu boste bolj opazovali težave in stiske drugih, kot pa da bi bili v središču česa takega sami. Večinoma boste govorili o sebi, svojih potencialih, uspehih, idejah. Resnici na ljubo boste tudi imeli kaj pokazati. Res pa je tudi, da je marsikdo pripravljen poslušati karkoli, kar bi ga pripeljalo iz močvirja, v katerem je trenutno družba. Tako boste »prodali« kar nekaj svojih vizij, še bolj pa pomagali tistim, za katere boste prepričani, da so potrebni pomoči.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V času, ko je v zraku veliko slabih energij in zatekanja vase, lahko strelci s svojim zgledom pomagate vstati in delovati tistim, ki so bili še pred kratkim močni in na pravi poti, a so v zadnjih mesecih izgubili kompas. Pri tem naj ne bo pomembno vodilo denar, kajti pomoč sočloveku je vedno zastonj, drugače nima smisla. V ljubezni bo veliko besed, dogajanja, iluzij, poskusite voziti z nekaj manj plina na stopalki, da se ne bi kam zaleteli.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Zgoraj omenjena napetost dveh močnih trenutnih principov na nebu se lahko še najbolj izrazi v vašem primeru. Mars se trudi narediti vse, Saturn pa ga sili k počasnejšim korakom. Občutek imate, da je nekaj treba storiti, drugače bo šlo vse v maloro. Podobno čutijo tudi še tisoči ljudi, le da se ne čutijo tako zavezani skrbi za delovanje sistema kot vi. Prihodnost vzpostavitve boljšega reda ni več na posameznikih, temveč na masi, ki se mora premakniti. Treba si je prizadevati za to.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Po eni strani se kažejo ideje, ki »naj bi rešile svet«, po drugi strani pa možnost za čisto druge stvari, to je vaša dilema tega tedna. Če se ne boste nekoliko ustavili, bodo v tem tednu pošteno trpeli vaši živci; lahko celo padete skupaj zaradi sindroma zadnje kaplje v kozarcu. Še posebej glede nasvetov s strani, pa naj bodo še tako obetavni ali argumentirani, bodite previdni, poslušajte svoje srce, ne bo vas prevaralo. V ljubezni se stvari malo ustavljajo, stopiti bo treba kak korak nazaj.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptun je v tem času zelo vpliven in prinaša tako navdih kot sanje, predvsem pa preveliko dojemljivost. Prevelikokrat dopuščate vpliv drugih na vas, spoznati morate, da niso vsi tisti, ki tarnajo ali hlipajo na vaši rami, potrebni pomoči. Sovražnikov imate manj, kot si mislite, vendar je čas tak, da smo vsi malo preveč »našpičeni«. Ukvarjajte se raje z malenkostmi kot z velikimi nalogami. V srčnih zadevah bi stvari lahko postale zelo napete ali pa bi ena stran poskušala najti korist.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 5°11 do 12°07 Ovna.

Merkur bo šel retrogradno od 16°22 do 11°48 Ovna.  

Venera bo prišla od 23°28 Ovna do 2°06 Bika, v katerega bo vstopila 31. 3.

Mars bo prišel od 4°39 do 8°32 Kozoroga.

Jupiter bo retrogradno prišel od 22°47 do 22°21 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 8°42 do 8°56 Kozoroga in upočasnjuje svojo pot pred obratom v retrogradno smer.

Uran bo ta teden prišel od 27°09 do 27°32 Ovna.

Neptun bo šel od 14°43 do 14°58 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 21°05 do 21°10.

Luna bo 26. 3. vstopila v Leva, 28. 3. v Devico in 30. 3. v Tehtnico.

Polna luna bo na nebu v soboto, 31. 3., ob 10.40 na 10°45 Tehtnice.