Astro

Tedenski horoskop: Zavihajmo rokave

W.Y.
5. 12. 2016, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če odštejemo neugodno konfiguracijo T-kvadrat med tremi večjimi planeti, ki v tem času ni nič novega, saj so vsi počasni in je zato dolgotrajna, potem bo v tem tednu pozitivnih in sodelujočih energij med planeti toliko, da lahko govorimo o obdobju, ko se lahko lotimo marsičesa, obenem pričakujemo ugodne okoliščine kot podporo, tako da lahko dosežemo res kaj velikega.

Profimedia
Če bomo pridni in delavni, lahko v tem tednu dosežemo precej.

Ker se bo v sredo na nebu dovršil še prvi krajec, lahko temu tednu mirno rečemo pravi čas za začetke, iniciativo, nove projekte, razkritje idej in usmeritev, skratka za vse novo. Marsove ugodne povezave iz Vodnarja podpirajo vse podjetne, pogumne in neodvisne, zato zavihajmo rokave in se odpravimo naprej. Pa če gre za posel, odnose ali kaj drugega. V tem času ostati kje ob strani s prekrižanimi rokami je kar nekakšna izguba priložnosti.

Horoskop za teden od 5. do 12. 12. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V prvi polovici tedna boste precej napeti in občutljivi, morda boste okrog sebe videli sovražnike, za katere pa se bo izkazalo, da imajo le precej različno mnenje od vašega in ga tudi naravnost povedo, pri tem pa ni rečeno, da gre za kaj osebnega. V drugi polovici tedna se bo atmosfera umirila, prav tako vaša čustva, in delovali boste precej bolj umirjeno in konstruktivno. V srčnih zadevah so na vrsti koraki k trdnosti in usmeritev naprej, zdaj ni čas za avanture in letanje naokrog.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaši cilji so zrasli, iskali boste možnosti ali pa osebe, ki bi lahko prispevale k vzpenjanju po lestvi. Vaše poteze bodo premišljene, rezervirane in obenem zelo korenite, pri tem ne bo šale in igre. V nekem starem načrtu so luknje, verjetno niste pomislili na vse ali pa so se v vmesnem obdobju stvari spremenile. Zelo resno se boste lotili svojih izdatkov in stroškov. V tem tednu zastavljene spremembe se bodo izkazale kot koristne, praktične in najverjetneje tudi kot dolgoročne.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Od vas bodo zahtevani rezultati, sami pa ne boste prepričani, ali zmorete zadostiti takim zahtevam. Kar težko se bo osredotočiti na samo eno aktivnost, četudi ne bo trajala dolgo. Pomoč boste iskali pri drugih in jo tudi dobili. V srčnih zadevah je videti precej valovanja, vse kaže, da bi lahko bilo vse odlično, a ves čas je kaj ... Vsekakor je treba vzpostaviti odnos z manj »blefiranja«, lahko pa se zgodi, da za zvezo preprosto ne boste imeli časa.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Iskanje varnih variant se vam tokrat ne bo obneslo, ker se nekdo ne bo hotel pogovarjati. Potem se boste problema lotili sami in ga na veliko presenečenje rešili brez težav. Iz tega bi se bilo dobro tudi kaj naučiti. V službi bo na splošno še vedno položaj, ki vnaša negotovost, toda vi boste imeli dobro zaslombo in se boste lahko posvetili svojim nalogam. Če se v partnerstvu ali ljubezni kaj zalomi, boste to sposobni hitro razrešiti v obojestransko korist, le ne prepuščajte stvari toku.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Spremembe, ki jih boste dosegli v tem času, bodo trajne narave. Mogoče je tudi, da si izmislite ali pa že kar ustvarite kaj zares velikega in odmevnega; prvi krajec je čas za vsakršne začetke. V srčnih zadevah boste spet »stari dobri lev«, jasno bo, kdo je glavni in kdo podpira ali posluša. In na koncu bo to dobro za vse. S svojo dobro voljo in treznimi nasveti vam bodo sodelavci pomagali priti iz marsikaterega neprijetnega položaja; za to jim bodite hvaležni.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V teh dneh se ne boste mogli ukvarjati s tistim, kar si ta trenutek najbolje želite, temveč s starimi zadevami, ki bi jih radi že enkrat pospravili ali pa preprosto pozabili, še posebej zato, ker vam ne pomenijo toliko. Ta teden prinaša tudi vsaj majhno preizkušnjo za odnose doma, saj boste začeli sčasoma dvomiti o nekih besedah ali namenih. V službi bodo zadeve potekale bolj rutinsko. Ko boste najbolj potrebovali nasvet ali pomoč, jo boste tudi dobili.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V komunikaciji boste ta teden resni in konstruktivni, vse se da povedati brez odvečnih besed. In vaše besede bodo drugi radi slišali, saj se bodo kaj naučili iz njih. Na splošno pa boste imeli v teh dneh nekaj težav s sprejemanjem drugačnega mnenja, pa tudi v timskih aktivnostih; še zlasti to velja za rojene okrog 12. oktobra. V ljubezni bo pestro, mogoče je vse, od nagle spremembe (čisto neznačilno za tehtnice) do zaprositve za roko; da bi bilo brezvetrje, je bolj malo verjetno.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden ni dober čas za osebnostno rast, preveč dela imate drugje v življenju. Čas je odličen za navezavo novih ali obnovitev nekdanjih stikov, ki se lahko začnejo v čisto novi luči in s tem bolj uspešno kot prej. V ljubezni je videti nekaj lepega, morda boste nekoga idealizirali in potem svoja stališča prirejali trenutni situaciji, kar je vse lepo do trenutka, ko se kaj zalomi. Kar zadeva denar, se vam bo tokrat položaj zdel dosti slabši, kot bo v resnici.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaš pristop k vsemu, česar se boste lotili, bo ta teden izrazito praktične narave. Še več, z odlično koncentracijo boste v kratkem času naredili toliko različnih stvari, da vas bodo drugi prav občudovali. Če za marsikoga srečanje Sonca in Saturna na nebu ni prijetno, pa bo vam prineslo trdnost, strukturiranost in učinkovitost – pravi teden za večje korake in očaranje okolice s svojimi sposobnostmi. In če k temu prištejemo še prvi krajec, dobimo odličen čas za vpeljavo kake novosti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Merkur bo po prihodu v vaše znamenje prinesel nekaj prilagodljivosti in celo ščepec brezskrbnosti, nakar se boste svojih aktivnosti lotili brez prehudega pritiska odgovornosti za vse in vsakogar. Celo v službi boste ubrali neko drugo pot, ki se bo zdela smiselna, in pozabili na svojo staro razvado, da mora vse iti po ustaljenih tirnicah. Razmišljali boste o svojih financah ter jih malo povezovali s prazniki, ki se bližajo in znajo precej prizadeti denarnico ... Brez skrbi, izteklo se bo.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Veliko volje imate za premakniti stvari naprej, a vam bo na poti stalo veliko različnih dejavnikov. Ali se kaj ne bo skladalo z vašimi načrti ali komunikacija ne bo delovala dobro – ne bodite preveč nestrpni do odklonov, poskusite se prilagoditi in si ne ustvarjajte novih front. V srčnih zadevah je videti neki pomislek, morda manjši strah, da se ne bo obneslo, morda pa informacijo o kom drugem. Ne reagirajte na prvo žogo, počakajte samo nekaj dni, da se položaj razjasni.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V delovnem okolju boste dosegli uspeh in dobili vsaj lep občutek, da drugi cenijo vaše delo in prispevek. Pojavili se bodo neki stari znanci ali prijatelji, od katerih boste imeli v prihodnje še veliko lepega in dobrega, na začetku pa se lahko pripeti rahlo omalovaževanje ali pa, prav nasprotno, preveliko spoštovanje. V ljubezni bo v prvi polovici tedna nekaj preveč občutljivosti in umikanja, potem pa se bodo stvari postavile na svoje mesto in boste zelo zadovoljni.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 13°14 do 20°20 Strelca.

Merkur bo prišel od 2°47 do 11°00 Kozoroga.

Venera bo prišla od 26°54 Kozoroga do 5°01 Vodnarja, v katerega bo vstopila 7. 12.

Mars bo prišel od 19°07 do 24°23 Vodnarja.

Jupiter bo prišel od 17°28 do 18°34 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 18°12 do 19°01 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 20°48 do 20°41 Ovna.

Neptun se bo premaknil le od 9°18 do 9°22 Rib.

Pluton bo šel počasi od 16°03 do 16°16 Kozoroga.

Luna bo 6. 12. vstopila v Ribi, 8. 12. v Ovna in 10. 12. v Bika.

Prvi krajec bo v sredo, 7. 12., ob 10.02 na 15°42 Rib.