Astro

Horoskop za teden od 5. do 12. 9. 2016

Sonči Nered-Čebešek
4. 9. 2016, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Svet se po mrku 1. septembra še vedno vrti, za njim bo prišel še drugi, 16. septembra, pa naslednje leto še štirje in tako naprej vsako leto – z našo vnaprejšnjo paniko ali pa brez nje.

dreamstime

Mrki samo nosijo potenciale, ki pa se uresničijo kasneje, praviloma sploh ne na sam dan mrka. Najlepši primer je »slavni« mrk 11. 8. 1999, katerega posledice naj bi se pokazale v času 2,37 leta od mrka – in so tudi se, 11. septembra 2001!

Sicer pa je ta teden zanimiv po tem, ker bo na splošno razočaranje veliko, težnja po »preboju« in kaki novi usmeritvi, rešitvi pa velika kot redkokdaj. V tem tednu se bodo rojevale zamisli o izboljšanju stanja, pri marsikom tudi na čisto osebni ali zasebni ravni.

Jupiter za eno leto prihaja v Tehtnico. Odprl bo vrata za ravnotežje in dogovore, a jih ne bo sam prinesel s seboj v torbi, le ponudil nam bo možnost, da se zmenimo in tlakujemo boljšo pot naprej. Ali bomo mi to storili (torej ali bomo sposobni konsenza) ali ne, Jupitra ne zanima. Odprl je vrata, to je vse, zaradi česar se je oglasil tod ...

OVEN 

Bolj ciljno boste usmerjeni, čeprav še vedno previdni, kar za ovne ni najbolj značilno. V ljubezni se boste ozirali naokrog, a je videti, da boste ostali kar pri isti osebi kot doslej. Veliko pomoči in podpore od partnerja je videti, morebitni skupni načrti bodo kar naenkrat tu, povsem uresničljivi. Jupitrov prehod v polje partnerstva se mora v naslednjih dvanajstih mesecih poznati v dobrem smislu, a morate za to biti pripravljeni tudi vi.

BIK

Venera, ki ta teden predstavlja nekakšen izhod iz napetosti, in zdaj še Jupiter sta močna v polju reda in sistema, zato bo predvidljivost v vašem vsakdanu igrala veliko vlogo. V ljubezni je videti precej obotavljanja in igranja že preizkušenih melodij, na nove avanture ali začetek kake vznemirljive zveze bo treba še malo počakati. Pri financah se bo nekaj zalomilo, verjetno bo šlo za nekaj že videnega, kot da bi recimo morali poplačati kak dolg.

DVOJČKA

Na ljubezenskem področju, kjer se spremembam ne bo dalo izogniti, se je po Veneri zdaj znašel tudi Jupiter, tam se kažejo dosti boljše perspektive. A vseeno pojdite malo počasneje, saj sreča ne čaka samo vas, tudi drugi so tu ... Imeli boste nekaj idej, kaj bi si lahko kupili, in tokrat vam finančne zmožnosti ne bodo delale preglavic (seveda če apetiti le ne bodo preveliki …). Majhni nepotrebni stroški vaše stabilnosti ne morejo načeti, živce pa.

RAK

Čas za ureditev stvari za nazaj ob sedanji Merkurjevi retrogradnosti ne bi mogel biti boljši. Videti je tudi precej podjetno razmišljanje, celo pred možnostjo za tveganje se ne boste ustavili. Rojeni v prvih julijskih dneh se boste ubadali z zdravstveno tematiko, Saturn za zdaj samo opozarja ... Jupitrov prehod rakom prinaša mir v dom, razrešile se bodo ali pa preprosto izpuhtele bodo neke težave, ki se jih niste znali lotiti. Samo njihov čas je prišel, to je vse.

LEV 

V tem tednu vam ne bo slabega, vsaj dokler boste držali niti dogajanja v svojih rokah. Celo samovšečni boste na trenutke, toda z razlogom, saj boste imeli kaj pokazati. Tokratni prvi krajec kot priložnost za odpiranje česa novega, za kar je prostor naredil mrk pred dnevi, se pri vas pojavlja v polju ustvarjalnosti, otrok in ljubezni. Veliko bo k temu prispeval prehod Jupitra, bolj boste komunikativni in priljubljeni. Neka vrata, kjer ste že nekaj časa segali po kljuki, se bodo odprla ...

DEVICA 

Merkur se je obrnil nazaj, Jupiter pa odhaja v Tehtnico. Ker je Sonce še v vašem znamenju, vam kljub kaki nevšečnosti samozavesti in energije ne bo manjkalo, še posebej v primerih, ko boste dobro obvladovali položaj. Jupiter bo zdaj eno celo leto pomagal skrbeti za vašo denarnico, kaj lahko se zgodi, da vam uspe popraviti ali utrditi položaj, morda celo preskočiti na raven večjih možnosti. Potrudite se in si zaslužite njegov dober vpliv. Od ljubezni v tem času pričakujete veliko preveč.

TEHTNICA 

Ko je že vse kazalo, da ste na konju, se je pripodilo nekaj nevšečnosti in precej zanihalo vaši skodelici tehtnice. Prvi krajec bo tokrat v polju sprememb in odnosov, blizu Marsa, ki je še vedno precej napet in zna prinesti kak primer »zob za zob«. Jupiter, ki vstopa v vaše znamenje, prinaša velike in lepe možnosti, ki seveda ne bodo prišle same od sebe, morda se bo treba za kak preskok tudi malce podvizati ali celo oznojiti. Celo leto bo tu, ne zamudite priložnosti za napredek!

ŠKORPIJON

Merkurjeva retrogradnost vam bo prinesla razmislek o vsem, kar se vam dogaja v zadnjem času; za razmišljanje si boste vzeli kar nekaj časa, tudi če bo to šlo na račun česa drugega. Tudi sicer je zelo verjetno, da boste odšli na kako duhovno pot, brali knjige ali pa se dobro naspali, marsikdo se bo aktivno ukvarjal z zdravjem, tudi če ne z lastnim. Če vam ljubljena oseba pomeni ideal ali pa navdih za karkoli, je dobro, sicer pa zna biti Neptun tudi neprijeten.

STRELEC

Še največ se boste v tem tednu ukvarjali s službo in dogajanjem v zvezi z njo. Prvi krajec obeta nekakšno otvoritev, in ker se bo dovršil čisto blizu Marsa, to za vas pomeni odlične nove možnosti. Zna biti, da bo šlo za novo odgovornost, ki se jo morate naučiti sprejeti, in se vam bodo odprla mnoga vrata. Pri načrtih ne bodite prehitri, ampak raje bolj stvarni. V ljubezni (predvsem tretja dekada) je možno tudi kaj slabega, recimo prekinitev.

KOZOROG

Jupitrov prehod v Tehtnico in s tem v vašo »poslovno« astrološko hišo, kjer je zdaj že tudi Venera, vam daje možnost odpreti neko novo poglavje ali pa prejeti zadoščenje za svoj trud, morda celo nagrado. Jupiter bo tu natančno eno leto, za vas odličen čas tako za menjavo službe kot za napredovanje. V komunikaciji še naprej Neptun skrbi za izgubo papirjev in nesporazume, potrpite še nekaj tednov, ko ne bo več tako močno povezan z drugimi planeti.

VODNAR 

Glavni poudarek v vašem tokratnem horoskopu je viden na področju financ ter lastne in tuje vrednosti. Odpre se lahko odlična priložnost za zaslužek in tudi glede posojanja ter kreditov, vendar slednje ne velja za rojene v tretji dekadi znamenja, ki morajo zaradi Merkurjevega vpliva dodatno paziti. Stvari precej spreminja Jupitrov prehod v Tehtnico, ki za vas pomeni odpiranje novih možnosti in dostop do informacij. V ljubezni veliko preveč besed in premalo dejanj.

RIBI 

Izhod iz vseh napetosti se zdi v načrtovanju, ribe znate s tem tudi pretiravati – kot da se zdaj naenkrat ne da drugače ... Odvisno od vašega trenutnega razpoloženja ter od dogajanja v zadnjih tednih vam bo tokratni prvi krajec prinesel razsvetlitev in nenaden napredek ali pa zastoj in težave. V resnici se bo vse izteklo čisto v redu. V ljubezni bo sprva nekaj napetosti in celo obrat je možen, potem pa se bo »odprlo«, zadihali boste in se imeli čisto lepo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 12°49 do 19°37 Device.

Merkur bo retrogradno prišel od 29°02 do 21°40 Device.

Venera bo prišla od 7°11 do 15°45 Tehtnice.

Mars bo prišel od 16°11 do 20°19 Strelca.

Jupiter bo prišel od 27°34 do 29°02 Device.

Saturn bo prišel od 10°11 do 10°28 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 23°58 do 23°45 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 10°33 do 10°22.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°02 do 14°58 Kozoroga.

Luna bo 5. 9. vstopila v Škorpijona, 8. 9. v Strelca in 10. 9. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v petek, 9. 9., ob 13.48 na 17°13 Strelca.