Novice / Slovenija

Palica, upokojenka, upokojenec

Tožilstvo prejelo ovadbo zoper več oseb zaradi obrazcev o zdravljenju starostnikov. So bili bolnišničnega zdravljenja deležni vsi, ki so ga potrebovali?

A.S./STA
5. 6. 2020, 07.00

Tožilstvo je za oddajo Tarča na TV Slovenija potrdilo, da so prejeli ovadbo zoper več oseb zaradi obrazcev, s katerimi naj bi v domovih za starejše pripravljali podlage za odločanje, kateri oskrbovanci bi bili v primeru koronavirusne okužbe deležni bolnišničnega zdravljenja. Ministrstvo za zdravje pa je predlagalo nadzor nad dogajanjem na terenu.

minneapolis police station

Proteste so sprožili ideološki razlogi, zdaj si reveži nabirajo zaloge

Luka Tetičkovič
5. 6. 2020, 06.45

Ameriški predsednik Donald Trump grozi z uporabo redne vojske, slednja ne želi tvegati svojega ugleda med ameriško populacijo.

potres, seizmograf

V Črnomlju so se zatresla tla

B.K./STA
4. 6. 2020, 22.22

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v ponedeljek ob 21.45 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,7.

hrana, losos, ribe

V tem dimljenem lososu je bakterija

B.K./STA
4. 6. 2020, 21.30

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala Despar dimljenega lososa v rezinah zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes. Prisotnost bakterije je bila ugotovljena v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov.

borut pahor

Protestno odstopili Pahorjevi svetovalci za okolje

B.K./STA
4. 6. 2020, 20.24

Vsi člani stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko pri predsedniku republike Borutu Pahorju so danes odstopili. Geograf in ekolog Dušan Plut je za STA pojasnil, da je ključni razlog za odstop Pahorjeva neodzivnost na omejitve, ki jih je nedavno sprejeta interventna zakonodaja postavila nevladnikom pri zaščiti narave in okolja.

milan-krek, nijz

Kratko obdobje, veliko kiksov: Kaj je v dveh mesecih uspelo Milanu Kreku

R.S. / Necenzurirano.si
4. 6. 2020, 20.20

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je z ocenami o 90 tisoč mrtvih, katastrofičnimi napovedmi, servilnostjo do vlade in nerazumevanjem lastnih navodil za normalizacijo življenja osmešil institucijo, ki bi ji morali vsi zaupati. Še uživa zaupanje vlade? Bi moral zaradi vseh kiksov odstopiti?

krompir

Evropska kmetijska kriza vleče v brezno tudi slovenske kmete

S.M. / Štajerski tednik
4. 6. 2020, 20.04

Vse več segmentov kmetijstva kaže jasne znake motenj trga zaradi sprememb v vzorcih porabe. Prvi sklop ukrepov Evropske komisije je sicer imel pozitiven učinek, vendar so številne kmetijske panoge še vedno močno prizadete.

dom za starejše

Načrt paliativne oskrbe ali seznami prepuščenih smrti?

Ž.K.
4. 6. 2020, 19.30

Kdo je pripravil sporen obrazec za obravnavo oskrbovancev v domovih za ostarele (DSO) v času epidemije covid-19?

Milan Špec

Pogrešajo 82-letnega Milana iz Žalca

B.K.
4. 6. 2020, 18.07

Od srede je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Vrhnika, neurje, strela, nevihta, oblaki

Ponoči nas bodo zajeli močni nalivi in vetrovni sunki, ob morju možne poplave

B.K.
4. 6. 2020, 17.25

Pred nami je kar intenziven vremenski proces, so na facebooku zapisali slovenski meteorologi.

tuna, tunin zrezek

Tega fileja tune nikar ne jejte

B.K./STA
4. 6. 2020, 16.34

Podjetje Marinblu je iz prodaje odpoklicalo izdelek Sashimi file tune (Thunnus albacares), pakiran v 390 gramski embalaži, zaradi povečane vsebnosti histamina.

gostinstvo

Ukrepi zdaj ravno pravšnji, drugi val lahko pričakujemo še letos

B.K./STA
4. 6. 2020, 16.16

Državljanke in državljani v prvih dneh po koncu epidemije razmere doživljajo občutno bolj optimistično, še vedno pa je več kot polovica zaskrbljenih, v raziskavi #Novanormalnost ugotavljajo v družbi Valicon. Pravila o nošenju zaščitnih mask pozna večina anketiranih, prav tako večina jih nov val okužb pričakuje še letos.

poslanec

Franca Breznika zamenjal Anton Olaj

STA
4. 6. 2020, 15.10

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, da z 8. junijem za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve imenuje pravnika in nekdanjega kriminalista Antona Olaja. Ta na ministrstvo prihaja po odhodu Franca Breznika, ki je odstopil zaradi prehitre vožnje pod vplivom alkohola.

Necenzurirano prenos

Kljub okužbi v mariborski družini, zaradi katere je v karanteni več deset ljudi, Arsenovič prepričan, da je Maribor uspešno prestal epidemijo

A.S./STA
4. 6. 2020, 14.43

V Mestni občini Maribor ocenjujejo, da so se z epidemijo novega koronavirusa uspešno soočili ter s sodelovanjem različnih služb priskočili tudi na pomoč najbolj kritičnim delom prebivalstva. "Čaka pa nas verjetno še težja naloga - učinki na ekonomijo, a upam, da bomo tudi to tekmo zmagali," je danes povedal župan Saša Arsenovič.

moravske toplice, turizem, sončenje

Kacin se je vrnil in povedal, kdaj bo vlada sporočila končno odločitev o koriščenju bonov

C.E.
4. 6. 2020, 14.02

Kje je Jelko Kacin? Je še vladni govornik za covid-19? Je že na zasluženem oddihu na Krku? To so nekatera vprašanja, ki so se porajala gledalcem, ko včeraj in danes ni bilo "tradicionalne" tiskovne konference ob 11. uri. Kacin pa se danes vrnil na televizijske zaslone in sporočil, da se bo v petek še zadnjič oglasil iz Cankarjevega doma.

smeti, ptičji gaj, ptičji gozd, brezje

FOTO: Smeti in ostanke živali odvrgla na zavarovano območje, na rep sta jima stopila policista

A.S.
4. 6. 2020, 13.55

Brez sramu.

aleš-dolgan, dejan-kos

Nekdanji celjski policist Dovgan in sostorilec Kos priznala krivdo za več ropov pošt in bencinskih črpalk

A.S./STA
4. 6. 2020, 12.55

Nekdanji celjski policist, 41-letni Aleš Dovgan, in njegov 29-letni sostorilec Dejan Kos sta s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde za več ropov na območju Celja, Ljubljane in Maribora. Tožilka Irena Igerc je za Dovgana predlagala 13 let zapora, za Kosa pa 12 let. Izrek kazni je sodnica Alenka Jazbinšek-Žgank napovedala za 11. junij.

državni sekretar Aleš Cantarutti

Državni sekretar Cantarutti naj bi ostal dlje le zaradi koronakrize! Ni ozadja, zatrjuje Počivalšek

C.E./STA
4. 6. 2020, 12.43

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti zapušča ministrstvo, je potrdil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Navedel je, da je bila odločitev o odhodu načrtovana še pred menjavo vlade, a je bil Cantarutti pripravljen ostati še do umiritve epidemije covida-19.

iztirjenje vlaka, ljubljana

FOTO: V Ljubljani trčila lokomotiva in potniški vlak, slednji iztiril

A.S.
4. 6. 2020, 11.58

Na srečo, se ni poškodoval nihče, materialna škoda pa je precejšnja.

koronavirus, covid-19, testiranje, test

Po prekinjenem nizu v sredo spet brez novih okužb

A.S.
4. 6. 2020, 11.15

Vzpodbudno!

Preiskave v povezavi z Adrio Airways

A.S.
4. 6. 2020, 10.52

V Ljubljani potekajo hišne preiskave v povezavi z Adrio Airways.

Odpoklic Nuby žličk za hranjenje

FOTO: Te žličke niso varne za vašega malčka, brž jih vrnite

A.S./STA
4. 6. 2020, 09.11

Podjetje Mueller Drogerija je iz prodaje odpoklicalo Nuby žličke za hranjenje Sens Flex (trije kosi) belgijskega proizvajalca in dobavitelja New Valmar Bvba zaradi previsoke vsebnosti bisfenola A (BPA) v izdelku.

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg

Z nočjo padavine in močnejši nalivi po vsej državi

G.G.
4. 6. 2020, 08.22

Slovenija bo konec tedna vremensko razdeljena. Na vzhodu in na Obali bo dokaj sončno, drugod pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bodo razveseljevale tudi plohe in posamezne nevihte.

Anže Logar

SDS meni, da gre za napad na ministra Logarja, zato so vse sklepe opozicije zavrnili

G.G./STA
4. 6. 2020, 07.36

Celo noč so razpravljali o spornem spremnem dopisu zunanjega ministra Aleša Logarja o stanju pravosodja v Sloveniji. Vse sklepe opozicijski skupin so zavrnili.

Družina Pečar

Na pogorišču po treh letih zrasel nov dom petčlanske družine Pečar: "Hvala bogu, da smo končno nazaj, hvala vsem za pomoč"

M.G. / Štajerski Tednik
4. 6. 2020, 06.50

Strahovit požar je 10. julija pred tremi leti v trenutku uničil dom družine Pečar v Drbetincih v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Kljub hitri intervenciji 49 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Biš, Desenci, Destrnik, Cerkvenjak in Vitomarci, ki so prišli na kraj požara v 12 minutah z desetimi gasilskimi vozili, hiše Pečarjevih niso mogli rešiti. Stara butana, pretežno lesena hiša, ki so jo dozidali, z letnico 1883, je izginila v požaru.