One/oni

Katera bo naj informativna oddaja?

Stop
17. 3. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V kategoriji Najboljša informativna oddaja, ki jo izbere Akademija viktor - gre torej za tako imenovanega strokovnega viktorja - so se letos znašle oddaje 24 ur, TV Dnevnik in Odmevi. Katera bo dobila častni kipec?

Tri urednike treh nominiranih informativnih oddaj smo vprašali, kaj menijo o nominaciji za prestižno medijsko nagrado - viktorji. Oddaje TV Dnevnik, Odmevi in 24 ur so namreč nominirane v kategoriji Najboljša informativna oddaja, izbrala pa jih je Akademija Viktor - torej spada pod tako imenovane strokovne viktorje. Kateri bo pripadel častni kipec?

 

Nada  Lavrič, urednica Odmevov:
"Vesela sem, da se je oddaja Odmevi obdržala kot ena najkvalitetnejših na Televiziji Slovenija in da jo soustvarjam že od vsega začetka. Postavil jo je Lado Ambrožič z minimalnimi sredstvi, brez medijske promocije, vendar s potrebno odločnostjo. Odmevi, ki so doživeli v vseh letih nekaj sprememb, ostajajo kakovostna oddaja in temu primerna je tudi visoka gledanost. So odziv dneva z analizo in gosti, ki jih povabimo v studio, nekoliko preredko pa smo s sliko na terenu. Gledalci pričakujejo, da bodo ob 22. uri v Odmevih izvedeli nekaj več, in upam, da so čim manjkrat razočarani."

Stane Šterbucl, urednik Dnevnika:
"Pravzaprav sem vesel nominacije. To je vendarle priznanje za našo oddajo. Dnevnik je imenitna, verodostojna in tudi s tradicijo obložena oddaja. Naši novinarji se zanjo res potrudijo, izbrskajo informacije, jih preverijo in velikokrat oplemenitijo še z bogatimi izkušnjami. Odpiramo nove teme, jih posredujemo gledalcem z umirjenostjo in presojo, a smo morda pri poudarkih preskromni. Ko čez kakšen dan drugi poročajo o isti zadevi, na katero smo mi opozorili že dan prej, nas nepozorni gledalci pogosto sprašujejo, zakaj pa vi danes niste poročali o tem in tem. In le čudim se lahko novinarskim kolegom iz drugih medijskih hiš, ki kot svoj vir navajajo druge televizije, ko bi lahko že dan prej poročali, kaj je objavila Televizija Slovenija. Še zlasti, ker se lahko pohvalimo z razvejano dopisniško mrežo - tako po svetu kot doma - in informacije iz prve roke so najbolj verodostojne."

Tomaž Perovič, odgovorni urednik informativnega in športnega programa POP TV:
 "Že od samih začetkov v oddaji 24UR težimo h kvalitetnemu in profesinalnemu novinarstvu, prilagajamo se najsodobnejšim televizijskim trendom in pričakovanjem gledalcev. Nominacijo razumemo kot potrditev našega dobrega in neodvisnega dela ter smo je, kot vsa leta do sedaj, veseli."