Glasba

Posmrtno bo izšla knjiga spominov hčere Elvisa Presleyja

A. M. / STA
11. 6. 2024, 07.00
Deli članek:

Sredi oktobra bo v ZDA izšla knjiga spominov hčerke legende rock glasbe Elvisa Presleyja, čeprav Lise Marie Presley od januarja lani ni več med živimi.

Profimedia
Številni goreči oboževalci Elvisa Presleyja so še vedno prepričani, da je kralj živ.

Njene spomine z naslovom From Here to the Unknown je dokončala hči igralka Riley Keough, s katero sta se o tej možnosti dogovorili že leta 2022, poroča revija People. Presley je po prerani smrti v šele 54. letu starosti pustila za seboj tonske posnetke njene življenjske zgodbe, hčerka pa je morala potem to sestaviti v smiselno celoto. Spomini opisujejo odraščanje na posestvu Graceland v Tennesseeju s slavnim očetom in skoraj podobno slavno mamo Priscillo Presley.

Knjiga bo vsebovala tudi opis razmerja z glasbenikom Dannyjem Keoughom, s katerim je imela Lisa Marie Presley dva otroka, ter njeno poroko s prav tako pokojnim glasbenikom Michaelom Jacksonom. Lisa Marie je imela skupaj štiri otroke, Keough pa je najstarejša.

Profimedia
Če gre verjeti eni od teorij zarote, je v krsti, zakopani na posestvu Graceland, v resnici njegova voščena lutka.

Keough je izrazila upanje, da bodo bralci vzljubili njeno mamo kot jo je sama pri sestavljanju njene življenjske zgodbe. "Le malo ljudi je imelo priložnost res spoznati mojo mamo, mimo tega, da je bila Elvisova hči. Navdušena sem, da lahko delim mamo z njenimi najbolj ranljivimi in iskrenimi trenutki," je sporočila Keough, kot navaja revija People.

Keogh je pri pisanju biografije pomagala Daisy Jones. Knjiga bo izšla 15. oktobra pri založbi Random House, ki je sporočila, da se naslov nanaša na naslov pesmi Where No One Stands Alone, ki jo je Elvis Presley posnel že leta 1967, Lisa Marie pa jo je leta 2018 izdala v obliki dueta z očetom. Na naslovnici je fotografija majhne Lise Marie, ki sedi v očetovem naročju.

Soavtorica knjige Keough vodi sklad Promenade, ki je lastnik posestva Graceland in je pred kratkim vložila tožbo proti podjetju, ki je trdilo, da si je Lisa Marie izposodila 3,8 milijona dolarjev in dala kot polog lastništvo nad Gracelandom. Na sodišču je trdila, da je vse skupaj ponaredek, podjetje pa je potem odstopilo od zahtevka.