Glasba

Klarič in Dimek na samostojni glasbeni (stran)poti

D.K.
17. 4. 2024, 20.50
Posodobljeno: 17. 4. 2024, 20.55
Deli članek:

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić sta izdala album Za žejne in srečne in je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe.

Nina Pečar
Dimek in Klarić, virtuoza na kitari in tipkah, sta izdala prijeten in pripovedno poslušljiv glasbeni izdelek.

Album je izšel v soboto, 13. aprila, avtorja pa sta ga svetu predstavila tudi s koncertom v ljubljanski Švicariji. Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z muziko z albuma 'Za žejne in srečne' pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Njun kantavtorski glasbeni program se dotika običajnih tem malega človeka, ki jih obravnavata na humoren, zbadljiv, a vendarle tudi razmišljujoč način. Prav zaradi tega skozi prigode svojih junakov nastavljata ogledalo družbi.

Album Za žejne in srečne, je prvi glasbeni nosilec, pod katerega se podpisujeta Dimek in Davor Klarić. Je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe ter izvedla kakšnih osemdeset koncertov po najrazličnejših koncih naše države.

Nina Pečar
Dizajn je zaslovala priznana oblikovalka in glasbenica Nina Pečar.

Pri nastajanju albuma jima je pomagala obsežna ekipa glasbenih kolegov (Robert Pikl, Aleksandra Ilievski, Nina Pečar, Janez Dovč …) ki so vskočili povsod, kjer sama nista bila dovolj domača. Prav zaradi tega ponuja album, kljub le dvema osnovnima izvajalcema, pestro in zanimivo glasbeno podobo, ki se prepleta z duhovitimi, zbadljivimi in mestoma sentimentalnimi besedili.

Album prinaša deset skladb in ena od njih je tudi Blues ob žici. Dimeku in Davorju so se pri njeni izvedbi pridružili Robert Pikl na kitari, Sergej Randželović na tolkalih, Jani Hace na basu in Daniel Šimek na harmoniki.