Tuje

Šest let učenja za šest minut dirigiranja

T.L.
2. 12. 2023, 07.05
Deli članek:

Še ena vrhunska vloga za vrhunskega Hollywoodčana, ki pravi, da mu ni žal niti minute časa, ki ga je preživel pri učenju.

Profimedia
Bradley Cooper obožuje izzive, zato vedno išče zahtevne filmske vloge.

Hollywoodski zvezdnik Bradley Cooper je povedal, da se je za vlogo dirigenta in skladatelja Leonarda Bernsteina šest let učil dirigiranja – za prizor, ki traja skoraj šest minut in pol. »Zaradi tega prizora sem bil zelo zaskrbljen,« je povedal 48-letni igralec na projekciji filma Maestro v New Yorku. Pojasnil je, da je film posnel skupaj z Londonskim simfoničnim orkestrom. »Snemali so me v živo, moral sem jim dirigirati. Šest let sem se učil, kako dirigirati šest minut in 21 sekund glasbe,« je poročal portal Indiewire.

Po poročanju britanskega časnika The Guardian je londonski orkester pod Bradleyjevim vodstvom zaigral Drugo simfonijo Gustava Mahlerja. Za to se je igralec moral naučiti ne le dirigiranja, temveč tudi vodenja orkestra v Bernsteinovem slogu. Drama pripoveduje o življenju ameriškega glasbenika Leonarda Bernsteina (1918–1990), ki je med drugim napisal glasbo za muzikal Zgodba z zahodne strani. V filmu Bernsteinovo ženo igra Carey Mulligan.

Profimedia
Bradley Cooper je v filmu o Bernsteinu prevzel tudi režijo in scenarij, podpisal pa se je tudi kot producent skupaj z Martinom Scorsesejem in Stevenom Spielbergom.