Tuje

Na pomoč ji je priskočila Jamie Lee Curtis

T.L.
15. 2. 2023, 16.00
Deli članek:

Hollywoodska zvezdnica ima rada izzive. A včasih se zdi, da kakšnemu vendarle ne bo kos. Takrat se za pomoč rada obrne na starejšo in izkušenejšo prijateljico.

Profimedia
Jennifer Grey in Jamie Lee Curtis sta že vrsto let prijateljici, prav tako sta obe aktivni v ženskem gibanju zabavne industrije Los Angelesa.

Gwen Shamblin je bila ameriška pisateljica, ustanoviteljica programa krščanske prehrane The Weigh Down Workshop ter ustanoviteljica cerkve Remnant Fellowship. V filmu, posnetem po njenem življenju z naslovom Gwen Shamblin: Starving for Salvation, jo je upodobila igralka Jennifer Grey. V nedavnem intervjuju je 62-letna zvezdnica uspešnice Umazani ples razkrila, da ji je pri preobrazbi v vlogo Gwen priskočila na pomoč njena prijateljica in igralka Jamie Lee Curtis.

Eden od vizualnih vidikov vloge Gwen je njena značilna bujna, platinasto blond pričeska. Jennifer je pojasnila, da jo je Jamie usmerila v pravo smer, da je dosegla ta videz. »Rekla mi je, da moram iti k Robu Pickensu, on je najboljši izdelovalec lasulj. 'Pravkar je naredil moje lasulje za noč čarovnic in naredil je lasuljo Ane de Armas za film Blonde,' mi je dejala Jamie. 'Torej moraš k njemu,' je še dodala. In sem šla, ker je Jamie zares izkušena Hollywoodčanka. Nikoli se ne prepiram z njo, kar reče, to naredim,« je v smehu povedala igralka, ki je pred leti javno priznala, da obžaluje vse lepotne operacije, ki so ji uničile kariero.

Za snemanje filma o ustanoviteljici zelo priljubljene krščanske diete se je HBO odločil po zelo uspešnem dokumentarcu The Way Down: God, Greed and the Cult of Gwen Shamblin, ki je kronološko prikazal vzpon in padec voditeljice kulta.