Kraljevske

Kraljevski dojenčki z letnico 2023

K.K.
15. 2. 2023, 12.26
Posodobljeno: 15. 2. 2023, 12.40
Deli članek:

Štiri princese evroksih kraljevih dvorov pričakujejo v letošnjem letu naraščaj. Z njimi se veselijo tako kraljevske družine kot njihovi podaniki.

Profimedia
Stephanie se je dolgo bala, da ji materinska sreča ni usojena. Potem pa se je rodil mali Charles in zdaj je na poti drugi otrok.

Leto 2023 se je komaj začelo, pa se že kaže, da se bodo na marsikaterem evropskem dvoru veselili naraščaja. Kar štiri bodoče mamice kraljevskega rodu so sporočile javnosti, da pričakujejo dojenčka. Z njimi štejejo dneve nosečnosti tako kraljevska družina kot tudi javnost. Rojstvo vsakega kraljevskega dojenčka je navsezadnje poseben dogodek ne le za starša in bližnje sorodstvo, temveč tudi za radovedne množice, željne sočnih novic.

Drugi otrok za Eugenie Yorško

Pred nedavnim je britanska princesa Eugenie Yorška sporočila, da je spet noseča. Poročena je s poslovnežem Jackom Brooksbankom, februarja 2021 se jima je rodil prvi otrok, sinček August. Eugenie je vnukinja pokojne kraljice Elizabete in nečakinja kralja Karla, zato opravlja tudi nekatere dolžnosti članice ožje kraljeve družine. A materinstvo je zanjo pomembnejše od vsega drugega. Z Jackom se neizmerno veselita, da bosta v drugo postala starša. Neučakana pa je tudi Eugeniejina mama, vojvodinja Sarah Yorška. Pravi, da ni lepšega kot postati babica, zato si želi še veliko vnukov. Le bodoči dedek, z dvora pregnani princ Andrew, ne daje izjav za javnost. A ker je bil svojima hčerama vedno ljubeč in vzoren oče, ni dvoma, da se bo izkazal tudi kot dedek.

Profimedia
Princesa Eugenie je poročena s poslovnežem Jackom Brooksbankom. Imata sinčka Augusta, ki se mu bo kmalu pridružil ali bratec ali sestrica. Britanci že ugibajo, v kateri porodnišnici bo Eugenie rodila.

Na monaškem dvoru pričakuje Marie Ducruet

V Monaku se princesa Stephanie zelo veseli, da bo postala babica. Njen sin Louis Ducruet in njegova mlada žena Marie namreč pričakujeta svojega prvega otroka. Louis veliko dela za monaški dvor in svojega strica kneza Alberta, na uradnih dogodkih in nastopih pa se ob njem vedno pojavlja tudi Marie. Ko bo rodila, si bo seveda vzela čas zase in za svojega dojenčka. A v Monaku so vajeni, da se na vseh družinskih nastopih ob starših pojavljajo tudi najmlajši člani knežje družine. Tudi dojenček iz družine Ducruet bo prav kmalu med njimi.

Profimedia
Marie Ducruet je velika ljubezen Louisa Ducrueta. Poročila sta se 29. julija 2019, zdaj pa pričakujeta rojstvo svojega prvega otroka.

Z grofico Stephanie se veseli luksemburški dvor

Žena luksemburškega prestolonaslednika princa Guillauma, grofica Stephanie, je bila presrečna, ko so se ji uresničile sanje o materinstvu. Njen mali prvorojenec Charles bo po svojem dedku velikem vojvodi Henriju in nato po svojem očetu Guillaumu nasledil prestol. Da pa mu v palači in družini ne bo dolgčas, bo v kratkem poskrbel dogodek, ki se ga Stephanie in Guillaume veselita iz srca: še drugič bosta postala starša. Bo fantek ali punčka? O tem starša niti ne razmišljata. Kot za vse starše je tudi zanju najpomembnejše, da je otrok zdrav. Da bo odraščal v ljubečem družinskem okolju, pa se tako in tako razume. Luksemburški dvor se veseli s Stephanie in šteje dneve do rojstva njenega drugega otroka.

Tretji otrok za Charlotte Casiraghi

Hči monaške princese Caroline sicer uradno še ni povedala, da je spet noseča, zato pa so toliko bolj zgovorne njene prijateljice. Kaj pričakuje po dveh fantkih? Njen prvi otrok Raphael (10) je sin igralca Gada Elmaleha, mlajšega Balthasarja (4) pa je Charlotte rodila v zakonu s producentom Dimitrijem Rassamom. Balthasar je trenutno 12. v vrsti za nasledstvo za monaški prestol, Raphael pa ni med nasledniki, ker Charlotte in Gad Elmaleh nista bila nikoli poročena. Otrok, ki ga zdaj srečna pričakujeta Charlotte in njen Dimitri, se bo pridružil najmlajši generaciji članov monaškega dvora – teh bo kmalu za cel vrtec!

Profimedia
Charlotte Casiraghi, hči princese Caroline (in vnukinja legendarne kneginje Grace Monaške), na pariškem tednu mode svoje zaobljene postave ni več mogla skriti.