Kraljevske

Vesela novica z jordanskega dvora

K.K.
26. 4. 2024, 12.00
Deli članek:

Kronski princ Al Husein bo postal očka

Profimedia
Al Husein in Radžva sta se poročila junija lani. Njuna poroka je bila resnično kraljevska, udeležili so se je tudi gostje z vseh kraljevskih dvorov. Zdaj se na jordanskem dvoru obeta nov veseli dogodek: mladi par pričakuje svojega prvega otroka.

Mladoporočenca, kronski princ Al Husein in njegova prelepa žena Radžva, sta sporočila staršem, podanikom in svetu, da pričakujeta svojega prvega otroka. Seveda upata, da bo deček, ki bo lahko nekoč nasledil prestol, nič manj pa ne bosta vesela deklice, še zlasti če bo pametna, lepa in mila, kot sta princesa Radžva in njena tašča, Al Huseinova mati jordanska kraljica Rania. Najbolj se vnuka oziroma vnukinje veseli kraljica Rania. Štiri otroke ima, ki pa so vsi že odrasli in zapuščajo dom. V vlogi stare mame pa bi Rania spet podoživljala vso srečo in nežnosti materinstva.

Profimedia
Kraljica Rania in kralj Abdulah sta zelo ponosna na prvorojenca princa Huseina. Nekoč bo nasledil jordanski prestol, njegova Radžva, s katero pričakujeta otroka, pa bo šla po stopinjah svoje tašče in vzornice kraljice Ranie. Tašča in snaha se iskreno razumeta in spoštujeta.