Kraljevske

Plavanje, kolesarjenje, tek

K.K.
24. 11. 2023, 07.00
Deli članek:

Princ George trenira za triatlon

Profimedia
Princ George obožuje šport, zlasti navdušen pa je nad kolesarjenjem, tekom in plavanjem. V šoli, ki jo obiskuje, bi rad tekmoval v triatlonu.

Očitno je britanski princ podedoval vztrajnost in športnega duha po svojem očetu, princu Williamu. Komaj 10 let je star, pa že vneto trenira, ker želi tekmovati v triatlonu. Za to zahtevno športno preizkušnjo se je navdušil na šoli, ki jo obiskuje. Poleg tega pa dobiva koristne nasvete tudi od varnostnikov, ki so v službi princa Williama. Med drugim je na primer izvedel, da je dobro, če si v tekaške copate potrese puder, ker to olajša tek. Takšne koristne nasvete potem George deli s sošolci, in ko jih preizkusijo, so vsi navdušeni. Prvi triatlon bo zagrizeni športnik George opravil na šoli v Berkeleyju. Oče, princ William, in mama, princesa Catherine, ga sicer podpirata, hkrati pa mu govorita, da šport ni edina pomembna stvar v življenju. Čeprav je še otrok, se bo George kmalu začel pripravljati na naloge bodočega prestolonaslednika in pozneje tudi kralja. Zato se bo moral veliko učiti in si širiti obzorje. Ko bo star 13 let, pa ga bosta starša vpisala na eno izmed elitnih šol, kot je Eton, kjer si je znanje nabiral tudi njegov oče, princ William.

Profimedia
Princ William je dober očka. Vsakega od svojih treh otrok usmerja v življenje, kakršno ga čaka. Ker bo George nekoč prestolonaslednik, zatem pa tudi kralj, ga vzgaja drugače kot mlajša sestrico Charlotte in bratca Louisa.