Domače

Godler nosi repliko jakne Alberta Einsteina

P.T.
18. 4. 2024, 12.41
Posodobljeno: 19. 4. 2024, 07.35
Deli članek:

Vsestransko talentirani pisatelj, voditelj in glasbenik je zanimiv tudi glede izbire oblačil, saj je vedno videti kot iz škatlice in z retro pridihom.

osebni arhiv
Jure Godler ima doma več usnjenih jaken (na fotografiji nekaj njih), najljubša pa mu je replika tiste, ki jo je nosil sloviti Albert Einstein.

Jure Godler je zelo unikaten človek tudi pri oblačenju. Vsestransko talentirani pisatelj, voditelj in Tako kot pri drugih stvareh v življenju mu namreč veliko pomeni, če ima stvar tudi svojo zgodovinsko vrednot. V njegovi omari se najde tudi posebna usnjena jakna, ki je popolna replika jakne, ki jo je nekoč nosil sloviti znanstvenik Albert Einstein. »Inštitut za napredne študije je pred nekaj leti zbral stvari, ki jih je Einstein zapustil. Dali so jih na dražbo v London, kamor je svetovno priznana znamka oblačil poslala v nakup te jakne svojo izvedenko. Ugotovili so namreč, da je iz njihove davne kolekcije Menlo, ki je svoj čas izdelovala delavska oblačila in usnjene jakne. Nato so naredili omejeno serijo 500 kosov popolne replike omenjene jakne. Sam sem jo kupil iz druge roke in je označena s serijsko številko 234,« je razkril voditelj, ki se te dni na Planet TV vrača tudi z novo sezono kviza Milijonar. Jakna, za katero je takrat skupaj v kompletu s še nekaj dodatki odšel približno 1200 evrov, je dobra naložba, saj je danes na trgu vredna okoli 4000–5000 evrov. Jure jo sicer najraje nosi v prehodnih letnih časih, všeč pa mu je tudi, da ima namesto zadrge gumbe, za katere pravi, da so bolj praktični in estetski.