Domače

Ljubezen je lepilo, a odnos je mnogo več

Tjaša Platovšek
2. 5. 2024, 10.28
Posodobljeno: 6. 5. 2024, 09.51
Deli članek:

Glasbenik Alex Volasko in njegova srčna izbranka Lara sta nam ekskluzivno zaupala nekaj utrinkov iz njune ljubezenske zgodbe.

Petra Kic - PIK Lifestyle
Alexa Volaska in Laro je povezala tudi glasba.

»Bova rekla kar tako, malo skrivnostno: združila naju je ljubezen do glasbe in od takrat naprej sva kot rit in hlače,« uvodoma povesta Alex Volasko in njegova srčna izbranka Lara. Najboljša beseda, ki opiše njuno zvezo, je dinamična. »Najpomembnejše je, da ohranjava iskrico živahno in se veseliva vsakega dneva znova. Nikoli nama ni dolgčas. Oba obožujeva potovanja, koncerte, večere s prijatelji, obiske, intenzivno igranje enke ali taroka in kulinariko. Zelo se najdeva v mnogih pogledih in včasih se nama zdi skoraj, kot da vsak zase doživljava nekakšen deja vu.«

Delita si tudi ljubezen do piva

Veliko je stvari, ki ju v ljubezni in življenju povezuje. »Podobna sva si v ljubezni do glasbe, naše deželice in njenih lepot. Moram priznati, da sva tudi ljubitelja piva. Meni se sicer pozna malo bolj kot njej. (smeh) Imava pa tipičen problem, značilen za razmerje. Lara namreč obožuje vročino v obliki toplega vremena, vrelo vodo pod tušem …, medtem ko bi se sam poleti najraje preselil kar v hladilnik,« pravi Alex. No, brez težav pa oba priznata tudi, da tako kot v vsaki zvezi tudi pri njiju pridejo dnevi, ko stojita vsak na svojem bregu misli in občutkov. »Oba sva zelo trmasta – kar je tako dobro kot tudi slabo. Najina nesoglasja so lahko v trenutkih precej eksplozivna, ampak sva zato tudi zvesta in vestna pri drugih opravilih. Drug pri drugem občudujeva ravno to vztrajnost in občutek, da lahko skupaj premagava vse ovire.«

Ne delita pa si le vsakega prostega trenutka, ki jih zaradi oblice dela prepogosto zmanjkuje, temveč tudi dom, kjer so tudi domača gospodinjska opravila včasih podrejena njunemu razmerju. »Res je, da večino časa preživiva skupaj, in moram priznati, da si zaradi polnih urnikov vsako prosto minuto vzameva drug za drugega. Čeprav zato posoda na štedilniku posedi kakšen dan dlje, si čas za opravila doma zelo pravično prerazporediva,« razloži Alex. Prepričana sta namreč, da je v zvezi ključ do sreče pozornost, ki se skriva v majhnih dejanjih, ki polepšajo vsakdan. »In teh trenutkov ne štejeva v gestah, temveč času, ki ga nameniva drug drugemu,« o njuni romantiki razloži naš sogovornik.

In če vsi vemo, da je Alex odličen pevec in glasbenik, se umetniška duša skriva tudi v Lari. »Seveda, doma in na poti je vedno prisotna glasba. Edino Alex včasih malo preveč posluša samega sebe (smeh), najlepše pa je, da kljub nekoliko drugačnemu glasbenemu okusu lepo dopolnjujeva drug drugega ter si predstavljava še drugo plat,« nam zaupa Lara.

Življenje ob »netipičnem glasbeniku«

V družbi vendarle velja prepričanje, da je življenje s poklicnim glasbenikom nekoliko posebno, od dela pozno v noč in ob koncih tedna, pa potem prespana jutra in dopoldnevi … »Zelo sem vesela, da Alex ni eden od tistih, ki bi na raznih odrih nastopal do zgodnjih jutranjih ur, saj je to zelo naporno. Rada imam domače okolje in urejenost, kar pa z njegovim delom vseeno lepo sovpada, saj le redko pride domov po polnoči,« razkriva Lara.

Tudi pri svojem glasbenem ustvarjanju Alex, ki je pred časom napisal svojo prvo pesniško zbirko, ne pozablja na svojo ljubezen: »Glede na to, da mnogo zgodb črpam ravno iz življenja in dogodkov okoli sebe, moram priznati, da mi tudi pri ustvarjanju marsikdaj pomaga ljubezen do Lare. Nekaj skladb namreč opisuje tudi najin odnos in moram priznati, da so zelo pozitivne. (smeh) To je gotovo dober znak. Pripravljam pa že svoj četrti album in res močno si želim, da bo letos izšel, pospremljen z vsaj dvema videospotoma.«

V poročni obleki

»Spoštovanje in razumevanje svojega partnerja je najpomembnejši element zveze. Seveda, ljubezen je morda tisto lepilo, a odnos je mnogo več. Veliko delava na iskrenosti in na tem, da si ne skrivava stvari. To sva si obljubila in mislim, da naju čaka lepa prihodnost,« se strinjata. In ko beseda v pogovoru ravno nanese na prihodnost, nas seveda zanima, ali že načrtujeta tudi katerega od naslednjih korakov, sploh ker sta se v poročnih oblekah že pojavila, pa četudi zgolj za namen reklamnega fotografiranja. »Korak za korakom, vse ob svojem času,« zaključita tako, kot sta začela: malce skrivnostna v besedah, a v pogledih nadvse ljubeča.