Domače

Vesolje je zanjo imelo drugačne načrte

Barbara Majič
30. 3. 2023, 07.30
Deli članek:

"Mora biti samozavesten do te mere, da razume in ni paničen, če se jaz objamem s prijateljem in sodelavcem," o svojem sanjskem moškem pravi priljubljena pevka.

Blaž Vatovec
Špela Grošelj danes natančno ve, kakšnega moškega hoče.

Letošnja Poroka na drugi pogled je Špeli Grošelj zelo ljuba predvsem zaradi Tanje Kocman in Mihe Hercoga, saj se z obema počuti zelo domače. »Poznamo se že 100 let. Tudi zasebno se dobro razumemo, zelo je sproščeno, vse teče. Če bi bila Tanja iz Ljubljane, bi se vsak vikend kje zabavali skupaj,« se zasmeji Špela in pove, kaj jo je v tej sezoni najbolj presenetilo: »Razen Jasmine, ki nas je vse pustila odprtih ust, me je presenetilo, koliko je letošnji izbor tekmovalcev boljši v primerjavi z lanskim. Kandidati so simpatični, lepi, zgovorni, imaš material, da lahko delaš. V prvi sezoni smo se kar matrali. Ampak za prvo je bilo to pričakovati, saj ljudje niso vedeli, v kaj se spuščajo. Tisti, ki so gledali prvo sezono, pa so zdaj vedeli, v kaj se spuščajo, zato so se lažje prijavili. To se zelo pozna.«

Špela tudi sicer obožuje teme o odnosih, že od nekdaj je prebirala tovrstne knjige in meni, da so odnosi najbolj kompleksna zadeva, kar jih premoremo.

»Ravno zato mi je ta oddaja zelo pisana na kožo, kot mi je bil tudi The Biggest Loser Slovenija. Dobro je, da nismo tipični komentatorji, kot je bilo pred leti v navadi, da se opravlja in da se med sabo kregamo, ampak da skupaj kopljemo po odnosih,« pove iskreno.

Prijateljicam na pomoč

38-letnica se tudi s prijateljicami veliko pogovarja o odnosih in večkrat jim je pri tem v veliko pomoč, kar zelo cenijo. »V moji družbi sem imela največ resnih vez, bila sem tik pred poroko. In za prijateljice, ki imajo s fanti ali bodočimi fanti šum v komunikaciji, sem pravi naslov, ker znam zadeve najprej pomiriti. Potem prijateljico toliko časa sprašujem, da na koncu ona ugotovi, da se brez veze za nekaj 'zapenja',« razloži pevka, ki je veliko znanja pridobila na psihoterapijah. »V preteklosti sem veliko odnosov predelovala pri terapevtih. Tudi z bivšim fantom sva bila pri terapevtu. Ampak pri nama je bila večja nepremostljiva zadeva, kjer nama noben ni mogel pomagati. Jaz sem imela eno željo, on drugo oziroma ni imel te želje, zato je bilo nerešljivo. Sem se pa okoli drugih stvari na temo najinega odnosa na psihoterapiji veliko naučila. Izvedela sem določene stvari, ki jih v partnerskem odnosu nisem, ker mi nekdanji partner ni povedal, kaj vse ga moti,« je iskrena.

Špela prizna, da trenutno ni zaljubljena. Ima pa prav poseben ritual, preden se odpravi na zmenek. »Imam tri ženske, ki gledamo ezoteriko. Ena mi vrže karte, druga mi pogleda v kavo, tretja pa je moja numerologinja Lili Sorum. Numerologija ne napoveduje prihodnosti, ampak jaz na tak način vem, s kom imam opravka. Pred vsakim zmenkom pri Lili preverim, s kom imam opravka. Samo, da imam v glavi, če ima nagnjenost, da je narcis, da sem pozorna. In na koncu se izkaže, da je to res. Vseeno pa mu dam priložnost,« razloži Špela.

Moški, ki si ga želi

Numerologinja ji je že pred leti napovedala, kaj zna biti težava, če bo v odnosu z določenim moškim. »Bila sva v vezi in imela sem ga najraje. A po treh letih se je točno to zgodilo, kar je napovedala, da bi znalo biti jabolko spora. Na koncu je bil to razlog razhoda. Ampak, ko mi je to napovedala, sem rekla, to je nemogoče, da bo do tega prišlo. Pa je! Zato se na njo vedno obrnem glede posla, pesmi, izdelka,« je iskrena plavolaska, ki danes točno ve, kakšnih moških ne prenese: ljubosumnih, posesivnih, manipulatorjev in narcisov. »Glasbeniki  imamo namreč drugačen način življenja in za naše partnerje ni najlažje. Istočasno pa partner, ki je z nami, dobi veliko stvari, ki jih z nekom, ki ni v medijskem svetu, ne dobi. Mora biti samozavesten do te mere, da razume in ni paničen, če se jaz objamem s prijateljem in sodelavcem. Mi se objemamo! To nič ne pomeni. Nočem, da imam doma težave in da on zaradi tega viha nos,« je jasna.

Kljub temu, da ve, česa noče, pa v resnici sploh ne ve, kam bi umestila resno partnersko vezo. »Trenutno imam predstavo v Špas Teatru, oddajo, pripravljam novo pesem, spot bom snemala na Zanzibarju, imam dva kužka, ki ju imam najraje na svetu. Če bi spoznala nekoga, ki bi se vanj zaljubila in bi razumel moj posel, da ne delam od devetih do petih popoldne, da se moj urnik v dnevu trikrat  obrne, ni panike. Jaz grem 'all in'. Problem je, da taki moški do mene še niso prišli. Nisem človek, ki bi na silo nekaj želel, v vezo ne moreš silit. Jaz sem si želela biti mlada mamica, ampak očitno je vesolje imelo za mene drugačne načrte. Nimam kaj,« se nasmehne. Sicer pa, kot je Špela že omenila, bomo kmalu slišali njeno novo pesem, ki jo je produciral Miha Hercog. »Pesem bo zelo eksotična, poletna, produkcijsko minimalistična, zelo moderna in lahkotna. Zame je to nekaj povsem drugačnega, nisem vajena takega načina petja. Ampak bo super. Spot bomo snemali v Zanizbarju, kjer sem bila pred kratkim in sem zelo uživala,« zaključi nasmejana Špela, ki se že zelo veseli novih pomladnih in poletnih projektov.

osebni arhiv
Utrip z Zanzibarja, kjer je Špela pred meseci dopustovala in kamor se bo vrnila, da bo posnela videospot za novo pesem.