Domače

Veliko sta se naučili ena od druge

Barbara Majič
24. 3. 2023, 07.35
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 07.43
Deli članek:

Simpatična radijska Korošica Anja Ramšak nam predstavlja svojo čudovito mamo Meto, za katero pravi, da je njena najboljša prijateljica.

osebni arhiv
Anja Ramšak in njena mama Meta sta zelo povezani in se imata neizmerno radi, vseeno pa ohranjata zrel, odrasel odnos in jasno postavljata meje.

»Anja je bila otrok, kakršnega si ga lahko samo želiš. Že kot dojenček je bila zelo pridna in nezahtevna, kot otrok samozadostna, ubogljiva in skrbna. Rada je hodila v šolo, se družila s prijatelji in veliko brala. Tudi v najstniških letih ni bilo nekih velikih pretresov, razen občasnih kratkih stikov in pa zmerne trme,« razloži Meta Ramšak, ki meni, da je bila veliko prestroga s svojo hčerko in da se ni znala pogovarjati o njenih najstniških problemih. »A ker Anja ni bila neobvladljiva upornica in si je zmeraj našla zaposlitev z veliko šolskimi in obšolskimi dejavnostmi, kjer me je, mimogrede, zmeraj znova osupnila s svojimi interpretacijami in me puščala odprtih ust, je bil čas najstništva kar naenkrat mimo. Na splošno je bil najin odnos  v teh obdobjih dober,« pove Meta in ob tem razkrije vsebino sporočila, ki ji ga je hčerka poslala pred kratkim: 'Mami, sori za vse bedarije iz mojega otroštva, če kaj pomaga, veš samo za kakšno polovico vseh!' Res je, kar pravijo, če ne veš, ne boli.«

Danes imata simpatični in zgovorni Korošici vedno boljši in lepši odnos. »Ko sprejmeš dejstvo, da so tudi tvoji starši samo ljudje, ki delajo napake, imajo svoja čustva, slabe dneve, slabe odločitve, potem je lahko odnos z njimi tudi v odrasli dobi lep, brez zamer, bolj poglobljen in predvsem zrel,« razloži Anja Ramšak, Meta pa doda: »Odlično se razumeva, verjetno tudi zato, ker sva si karakterno podobni, veliko sva se naučili ena od druge. Zmeraj, ko pogledam njene fotografije v albumu, sem ponosna na to, kakšna čudovita oseba je postala.«

osebni arhiv
S sestro Majo že komaj čakajo ženski vikend oddih na morju.

Ramšakovi dekleti si radi vzameta čas zase, gresta v hribe ali smučat. Skupaj s sestro Majo pa bodo odšle tudi za vikend na morje. Ko omenjata mlajšo sestro, mama Meta ne more mimo nepozabne anekdote s svojo hčerko. »Šla sem po Anjo in njene prijateljice, da jih odpeljem domov z zabave in ko so prisedle v avto , sem zaznala vonj po cigaretah. Povedala sem jim, da mi to ni všeč, Anja pa kot iz topa izstreli, češ, da se je prijateljica poljubljala s fantom, ki je pil in kadil in od tod zdaj ta čuden vonj,« se za konec zasmeji gospa Ramšak.