Zgodbe

Janina preobrazba: Življenje je učenje

Andreja Comino
11. 2. 2024, 07.00
Deli članek:

»Sem radovedna, živahna in odločna, rada se učim novih stvari. Včasih sem mislila, da sem si učiteljski poklic izbrala slučajno, a verjetno ni tako,« je razmišljala Tatjana Rahne, profesorica razrednega pouka, ki uči na eni od ljubljanskih osnovnih šol. Ker rada poskuša nove stvari, z veseljem sodeluje pri snemanju reklam. Zanje jo tudi lepo oblečejo in naličijo. Radovednost pa jo je gnala naprej in želela je videti še, kako bi jo polepšali naši lepotni strokovnjaki.

Mateja J. Potočnik
Tatjana Rahne

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literamova terapevtka Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 »Izhajam iz velike družine. Doma nas je bilo šest otrok, starši so nas že od malega učili delati. Ker sem kar naprej prepevala, smo se s starši odločili, da bom vzgojiteljica. Po srednji vzgojiteljski šoli sem želela nadaljevati študij na pedagoški fakulteti. Starši so mi rekli, da lahko študiram samo, če ne dobim službe. Seveda se je oče potrudil, da sem službo dobila, in pri 18 sem postala vzgojiteljica predšolskih otrok. Naslednje leto sem se ob delu vpisala na pedagoško fakulteto. Študij me je zelo veselil, in ker sem si ga tudi sama plačevala, sem imela zelo lepe ocene, mnogo lepše kot v osnovni in v srednji šoli. Delo z otroki v vrtcu me je osrečevalo in s sodelavkami smo se odlično razumele, a sem želela poskusiti še kaj drugega,« je povedala Tatjana. Tako je hitro dobila službo učiteljice.

Mateja J. Potočnik
Tatjana Rahne prej

Trenutno poučuje v petem razredu in vodi dramski krožek. Z učenci so pripravili že več kot 70 zelo različnih lutkovnih in igranih predstav. Nekaj let je vodila tudi novinarski krožek in urejala šolski časopis.

»Ker se od nekdaj rada učim, sem sčasoma obvladala najrazličnejše spretnosti, od šivanja, slikanja, petja, igranja, aerobike, do zumbe, joge in tao joge obraza. Opravila sem tudi tečaj za vaditelja plavanja in smučanja. Od nekdaj me veseli igralstvo, slučajno sem dobila vlogo v eni od tujih reklam. Odtlej sem nastopila v nekaj reklamah in imela vlogo v seriji Sekirca v med,« razlaga Tatjana, ki zadnja leta slika v KUD Zbilje, kar jo zelo pomirja. Nekaj svojih slik je celo razstavila. Tao joga ji je pomagala pri menopavzi, da težav skoraj ni imela. Odkrila je, da je ta joga ključ do celostnega pomlajevanja. Kmalu bo v žepu imela še licenco in letos na šoli že vodi krožek joga za obrazke in telo.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 6., 6. februar, 2024.

Mateja J. Potočnik
Tatjana Rahne potem

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!