Zgodbe

Izpoved ženske, ki je ljubezen dolgo iskala na napačnih krajih

Vesna Meško
26. 1. 2024, 05.30
Deli članek:

Njena preteklost je njena največja skrivnost. Živela je tako divje in razuzdano kot junakinje domišljijskega erotičnega romana. Spodnje perilo za 2000 evrov, blišč noči in beda raztrganih juter. Zapeljana in zapeljiva v svetu bogatašev, pijana od moči nad moškimi, omrežena od obilja, pestujoč bolečino, ki je kričala po odrešeniku. Tistem, ki bi ljubil deklico v njej. Ga je našla? Ne. Je pa na razbitinah srca končno našla sebe.

Shutterstock
Izpoved zapeljivke ...

Kdo je ona? Moja prijateljica. Spoznali sva se pred leti po smešnem naključju in spletli lep prijateljski odnos. Tedaj bi vam jo opisala kot čedno, vase zaprto mamico v 40 letih s povprečnim družinskim življenjem. Ko sva sčasoma vzpostavili zaupanje, mi je razgrnila svoje rane, zaradi katerih se je podala na divje popotovanje. Na njem je skušala zapolniti notranjo praznino in najti potrditev lastne vrednosti. Če se ne bi spoznali, bi nemara njena preteklost ostala pokopana. Tako pa jo je pod tančico anonimnosti bila pripravljena izpovedati svetu. Spomine je predme nizala med sprehodom, mahnili sva jo v gozd, ki nama je dajal mirno zavetje ter ustvarjal kontrast med naravo in svetom, o katerem je pripovedovala.

Vladala sem moškim

Lepa ženska je. Visoka, vitka, izrazito ženstvena. Dolgi prameni svetlih las ji padajo prek ramen, drobne gubice okoli oči pa šepetajo, da so jo skozi življenje spremljala težka bremena. Njen pogled skriva tisoč in eno zgodbo o vročici noči, ki so se odvijale v domači Ljubljani in eksotični tujini, tudi v arabskih deželah, kjer je tešila lakoto milijonarjev.

»Kjerkoli sem se pojavila, sem se vedno znašla v družbi bogatašev. Nisem srečala moškega, ki ga ne bi pritegnila. Med njimi sem se pomikala, kot bi igrala igro, med katero osvajaš ozemlja. Bila sem pijana od moči nad njimi, napajala sem se z njihovim občudovanjem,« pravi in slika vroče zgodbe, ki so se vedno končale enako – s solzami, bolečino v srcu in samoto.

Shutterstock
Bila sem pijana od moči nad njimi, napajala sem se z njihovim občudovanjem.

Iz bede ljubljanskih ulic v visoko družbo

Kdaj se je podala v ta svet? »Še preden sem dopolnila 20 let. Prej sem rane iz otroštva krpala z drogo. Na ljubljanskih ulicah sem že kot najstnica zabredla v narkomansko podzemlje. Heroin sem po nekaj letih opustila, imela sem veliko srečo, da sem se izvlekla,« stisne ustnice in omeni, da jo je groza ob misli, kako sta si s prijateljico pri belem dnevu na klopcah ob avtobusni postaji vbrizgavali drogo.

Droge ni povsem opustila, le bedo ljubljanskih ulic je zamenjala z na prvi pogled spodbudnejšim okoljem. »Kot hostesa sem pritegnila pozornost mogotca in ponudil mi je službo v verigi, kjer kraljujejo pomembneži. Izkušenj nisem imela, razgovora sem se udeležila mimo vrste, in ne da bi ustrezala pogojem, takoj dobila delo. Zaradi videza, se zavedam. In tako sem vstopila v svet premožnih ljudi. Bila sem marljiva, dokazala sem, da nisem le čedna, temveč tudi zelo sposobna. Hkrati sem bila pri gostih in poslovnih partnerjih hitro opažena, priložnosti za lagodnejše življenje je bilo veliko. In tako se je začelo. Divje zabave, alkohol, kokain. Privlačili so me moški, ki so v življenju veliko dosegli in se niso zadovoljili s povprečnim življenjem. Očarala me je njihova moč,« skuša razložiti svoje vzgibe za razvratno življenje z bogataši, ki so zunaj domače spalnice ob njej tešili svoje fantazije.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!