Zgodbe

Janina preobrazba: V objemu je vse

Andreja Comino
20. 1. 2024, 04.00
Deli članek:

»Veselim se vsakega novega dne, saj iskreno verjamem, da me čakajo same lepe in dobre stvari. Če si o tem prepričan, se ti tudi zgodi,« pravi Valči Vrhovnik iz Kamnika, ki je nedavno praznovala sedemdeseti rojstni dan, vendar zlahka skrije vsaj dvajset let. S svojim optimizmom in nalezljivo pozitivno energijo je neizčrpen vir dobre volje. Z veseljem ljudem podarja dobre misli, ki jih sama napiše. »Vedno nekako najdem pravo misel za vsako okoliščino. S tem polepšam dan ljudem, obenem pa ga tudi oni meni,« pravi Valči, ki jo je na preobrazbo prijavila hčei, da bi jo malce razveselila in pocrkljala.

Mateja J. Potočnik
Valči Vrhovnik

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Nives Marinko s. p., salon Simple Vič Ljubljana, za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 »Saj ne morem verjeti, kako hitro je poletelo teh sedemdeset let! Seveda smo imeli tudi praznovanje, moji najbližji so me presenetili in razveselili, sem jih pa tudi sama obdarila. Globoko sem hvaležna, da imam ob sebi tako krasne in srčne ljudi,« pravi Valči, polna najrazličnejših modrosti. Ena od njih je, da si je vedno treba postavljati nove cilje. Sama se vsako jutro, ko se zbudi, vpraša, kakšne blagoslove ji prinaša nov dan. In potem se tudi zgodijo. Te pozitivne misli zapiše in podarja ljudem, skupaj z objemi. »Objem je čudež. V njem je vse,« je prepričana Kamničanka Valči, ki že četrt stoletja živi v Tunjicah.

Njena mladostna izbira je bil poklic frizerke, potem pa se je odločila za vzgojiteljstvo. »Verjetno sem čutila, da lahko ljudem nekaj dam, če jim polepšam pričesko. Vendar sem samo eno leto delala kot frizerka. Delali smo cele dneve, s samo eno uro za odmor. In ko sem pri dvajsetih rodila prvo hčerko, je bilo nemogoče uskladiti službo in družino, saj mi je družina pomenila več. Zato sem se odločila, da bom raje vzgojiteljica v vrtcu, in svoje odločitve nisem nikoli obžalovala. V vrtcu sem zelo uživala, saj ti otroci vrnejo vse, kar jim daš. Ta toplina, ki jo zelo rada razdajam, delo z otroki, v vsem tem sem neskončno uživala vsa leta. Ko sem po šestdesetem šla v penzijo, se je to nadaljevalo,« pravi Valči, ki je tipična upokojenka, ki nima časa. Z veseljem pomaga hčerki, diplomirani fizioterapevtki, vodji Zdravilnega gaja Tunjice, ki ga je po poškodbi rame ustanovil njen mož.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št.  št. 3., 16. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!