Zgodbe

Podelitev zlatih globusov: Leto rdeče obleke

Jelka Sežun
18. 1. 2024, 07.00
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 09.40
Deli članek:

Lanska stavka scenaristov se je končala ravno še pravi čas, da so v Los Angelesu prejšnjo nedeljo izvedli prireditev, ki že leta velja za nekakšno generalko za Oskarje, uradno pa je to podelitev zlatih globusov. In kot pri oskarjih je tudi pri globusih skoraj bolj pomembno to, kar je videti zunaj na rdeči preprogi, kot pa tisto, kar se potem zgodi v dvorani. Ali v prevodu, hvala bogu, da niso stavkale hiše visoke mode. Tisto bi šele bila katastrofa za Hollywood!

Profimedia
Selena Gomez v rdečem

O 81. podelitvi zlatih globusov vemo veliko, že skoraj vse – na primer to, kako so razdelili nagrade, kaj so povedali nagrajenci in kako nesmešne so bile šale, ki jih je trosil komik Jo Koy. Je bilo pa že bolje in precej zabavneje na nekaterih prejšnjih podelitvah, ki jih je vodil britanski komik Ricky Gervais; ta je vedno uspel že v prvih minutah užaliti pol dvorane in dobršen del nastopajočih.

Nismo pa še podrobno predebatirali zmagovalk in poraženk zunaj, na rdeči preprogi – letos je nesporno slavila rdeča obleka. Videli smo jo na veliko igralkah – Florence Pugh v valentinu, Seleno Gomez v armaniju, Julianne Moore v bottegi veneti, Heidi Klum v sophie couture, če naštejemo le najbolj znane. In bomo zdaj seveda živeli v zasoplem pričakovanju – bodo rdeče obleke preplavile tudi Oskarje?

Medtem ko čakamo na letošnji 10. marec (pri nas bo pravzaprav že enajsti) in 96. podelitev oskarjev, pa smo podelili nekaj neuradnih priznanj za posebne dosežke na rdeči preprogi. Preverite, ali se strinjate.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št.  št. 3., 16. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!