Zgodbe

Janina preobrazba: Recept za mladost? Dobra volja!

Andreja Comino
24. 12. 2023, 07.00
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 11.47
Deli članek:

»Stara sem ravno prav, da mi je, tako kot mojim sovrstnicam, jasno, da če si ne bomo same pozitivno začinile življenja, kdo nam ga potem bo?! Zato sem se prijavila na vašo preobrazbo,« je veselo povedala 57-letna Andreja Hauptman iz Podlipovice pri Izlakah, ki si je nadvse zaželela nove podobe in lepega doživetja.

Mateja J. Potočnik
Andreja Hauptman

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

»Prihajam še iz prejšnjega stoletja, kaj stoletja, tisočletja, ko so psi še glodali kosti in mačke pile mleko. In se počasi že včlanjujem v klub seniork. Sem tudi ženska, ki se že resno spogleduje z obdobjem menopavze, ki ga sama imenujem obdobje poznega poletja, nikakor še ne jeseni. Vsaka ženska, ki gre ali je šla skozi menopavzo, ve, kako zahtevna in nepredvidljiva je lahko. Že hormoni oziroma njihova izguba znajo biti še kako nadležni,« je povedala in dodala, da ker je mama postala v poznejših letih, ji njena mladež – ima dva sinova – preprosto ne pusti veliko časa, da bi se ukvarjala s tegobami, in ustvarja vsak dan pestro klimo v družini. Tako ji raznolikost vsakdana krojijo relativno mlada otroka, ljubeč mož in živalska člana (psička in muca), o katerih pravi, da sta njeni čustveni blazinici.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Vsake toliko si rečem, zdaj pa res moram k frizerju, pa potem vedno pride nekaj vmes, da mi ne uspe. Od tri- do štirikrat na leto pa le sedem na frizerski stol, da me malo postrižejo in mi naredijo pramene,« je frizerki zaupala Andreja in se ji z veseljem prepustila. Ker je imela močno poškodovane lase, ji je frizerka najprej naredila nego literam wellness. Andreja ima ravne lase, zato je bila sprememba s kodri močno dobrodošla.

»Saj sem rada urejena, vendar temu ne posvečam veliko časa, zato se tudi ne ličim pretirano,« pa je bila Andreja iskrena, ko jo je priznana mojstrica ličenja Manca Maselj povprašala po navadah pri ličenju. Nato ji je s korektorjem in pudrom izenačila polt na obrazu, zatem pa ji najprej s svinčnikom in s s senčili poudarila oči. Zaključila je z debelo plastjo črne maskare, senčilom za lica in šminko. 

Janina preobrazba je objavljena v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!