Zgodbe

Ne podcenjujmo pasjih napadov!

S. M.
1. 11. 2023, 07.00
Deli članek:

Pasji napad, ki se je zgodil prejšnjo nedeljo v Dragomeru, ni bil usoden za nikogar razen za nekaj kokoši in zajcev. Je pa Dušanu Suhadolniku, lastniku živali, povzročil veliko žalosti in razburjenja, stanovalci mirnega naselja pa so se začeli spraševati, ali so na sprehodih še varni, predvsem pa, ali so varni njihovi otroci. Zato si želijo, da se najde lastnika podivjanih psov.

Stane Mažgon
Res samo neprijetni dogodek na dvorišču v Dragomeru?

Ko se je Dušan Suhadolnik, ki živi v Dragomeru, v nedeljo zjutraj prebudil in se nič hudega sluteč ozrl na dvorišče, je zagledal nepričakovano srhljiv prizor. Kokošnjak je bil razdejan, vrata odprta, zaščitna žična ograja je odtrgana visela z lesenih letev. Ena od kokoši je ležala na tleh, drugih ni videl. »Z ženo sva pretreseno odhitela na dvorišče. Razdejanje je bilo veliko, še večji pa šok, saj česa takega pač ne pričakuješ.«

Kmalu je prišel k njima sosed in povedal, kar je videl preteklo noč. Že zvečer se je velik rjav pes podil po ulici, a ga je spodil, nato pa šel spat. Čez nekaj ur se je pes spet priklatil, a tokrat s pajdašem, oba sta se zapodila na Suhadolnikovo dvorišče in naredila masaker. Soseda je namreč zbudil hrup, poklical je Suhadolnika, vendar ta klica ob dveh zjutraj ni slišal, saj telefona ni imel ob sebi. 

Stane Mažgon

»Morda bi kdo rekel, da ni šlo za tragedijo, saj so nastradale le kokoši in zajca, a po dogodku kar nisem mogel priti k sebi,« opiše Suhadolnik. »Ljubitelji živali dobro vedo, kako se navežeš nanje. Z ženo sva šla po te kokoši posebne črne pasme v Savinjsko dolino. Zelo zadovoljna sva bila, lepo so začele nesti jajca in se čez dan sprehajale po vrtu. Prav prijetne so bile.«

Ni se zgodilo prvič

Po naselju so že pred dnevi govorili, da se v okolici klatijo šakali, a ti bi kokoši uplenili in požrli, psa pa sta jih le podavila. Kokoši, ki so ostale žive, so ranjene in jih ne bo mogoče rešiti.

Policisti so prišli na ogled in napisali zapisnik. »Kaj so ugotovili, za zdaj ne vem,« je povedal Suhadolnik. Po naselju govorijo o lastniku delavnice, eden od psov pazi dvorišče, ponoči pa naj bi lajal, če je bil zaprt, kar je lastnika motilo, zato ostane izpuščen in se potepa po okolici. Tako je verjetno našel pajdaša in sta šla na lovski pohod.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 44, 30. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!