Zgodbe

Janina preobrazba: Neskončno drzna babi za žur!

Andreja Comino
20. 5. 2023, 09.00
Deli članek:

'Vedno sem se z veseljem lotevala novih izzivov,' pravi 53-letna Lili Velkovrh Sitar, ki je v prostem času neustrašna jadralka in babica treh vnukov.

Mateja Jordovic Potocnik
Lili Velkovrh Sitar prej in potem

» V življenju sem počela zelo različne stvari, med drugim sem neskončno uživala v prodaji avtomobilov. V tem sicer moškem poslu sem bila zelo dobra. Potem pa sem si zaželela poskusiti še kaj novega. Naredila sem tečaj za maserja in odprla masažni salon. Poškodba in očetova demenca sta me nekako pripeljali še na tretjo poklicno pot, za katero si ne bi nikoli mislila, da bom stopila nanjo. Postala sem delovna inštruktorica v centru za starejše,« razlaga 53-letna Lili Velkovrh Sitar, v prostem času neustrašna jadralka in babica treh vnukov.

Mateja Jordovic Potocnik
Lili Velkovrh Sitar prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Neja Flajs, Studio Real Ptuj za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique

Nakit: Lunca

»Odraščanje v Horjulu je bilo najboljša popotnica za moje življenje! Obkrožena sem bila s prekrasno naravo, že zjutraj me je pozdravilo sonce, kraj ima tisti prekrasen podeželski pridih, ki ga le redkokje zaznaš. S sosedi smo se ves čas družili, zabavali, posedali po stopnicah, klepetali in se smejali, vse dokler nas starši niso klicali domov. Seveda smo tudi kakšno ušpičili, a smo znali popraviti škodo in se opravičiti. Seveda je šlo za same nedolžne stvari, zato je bilo tudi opravičilo hudomušno sprejeto. Žal mi je, da se zdaj mladina ne zna več tako sproščeno in svobodno zabavati,« pravi Lili. Končala je administrativno in ekonomsko šolo, čez leta pa naredila še izpit za maserko.

Mateja Jordovic Potocnik
Lili Velkovrh Sitar potem

Njeno celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 20.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Kar se tiče frizerja, sem 'home made'. Frizerja sem dolgo obiskovala na dva ali tri tedne. Vsakič je bil enak problem – ko sem si želela sesti na stol, frizerka ni imela časa. In sem si naglavno okrasje začela urejati kar sama. Tako si tudi kar sama posvetlim lase, včasih se tudi kar sama postrižem ali jih skrajšam z aparatom. V kopalnici imam veliko ogledalo, v katerem se zlahka ogledujem, ko tako eksperimentiram,« je povedala Lili, ki ima od nekdaj kratke lase. Imela je tudi paževsko pričesko, a najbolje se počuti s kratkimi lasmi. Zdi se ji, da pristojijo njenemu značaju. S frizerko sta se hitro dogovorili, da ji je naredila še bolj divjo pričesko. Malo striženja, britja in barvanja pa je Lili kar predla od zadovoljstva. Podobno je bilo, ko se je prepustila mojstrici ličenja. Manci Maselj je najprej povedala, da se že vse življenje liči. Brez ličil ne začne dne. Zadnja leta sicer izbira bolj diskretne in umirjene barve,  vizažistka pa se je, nasprotno, odločila za drznejše. Z veseljem je poudarila Lilijino veselo naravo in se igrala z barvami tako na njenih očeh kot ustih.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!