Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Kaj se mi dogaja?

Uredništvo
20. 12. 2023, 06.00
Deli članek:

'Stara sem 50 let. Včasih sem bila precej družabna in sem se v družbi dobro znašla, zadnje čase pa opažam, da me ljudje utrudijo,' pripoveduje bralka Luna.

dreamstime
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Fizično ne prenesem, če se mi preveč približajo, če posežejo v moj intimni prostor. Tudi kar govorijo, me ne zanima in poslušam zelo napol. Ne morem se več pretvarjati, da me stvari zanimajo, če me ne. Če imamo kakšno zabavo, sem utrujena bolj kot ponavadi. Izpita. Požrta. Potrebujem več dni, da si opomorem. Občutek neprijetne bližine, ogroženosti čutim prav telesno, pojavi se upor, v očeh začutim pritisk, ki me napade od zunaj. Nerodno mi je potem kar oditi, zapustiti sogovornika, ampak če ostanem, se počutim tako zlagano in tudi sočloveka doživljam, kot bi bil mrtev, nezanimiv. Pred dobrim letom smo se preselili v zelo majhen kraj, kjer sem veliko sama, z naravo in domačini. Lepo mi je, v gužvi z ljudmi, ki jih sicer že dolgo poznam, pa se ne počutim dobro. Ne utrudijo me pa vsi odnosi. Imam ljudi, ob katerih mi je prijetno, ampak me zanima, kako biti z ljudmi, ki se jim ne morem fizično izogniti, da ob tem ne bi izgubljala preveč energije."

- Luna

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 51, 19. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!