Nasveti

Očarljivo praznično okrasje

Lara Jelen
14. 12. 2023, 19.37
Deli članek:

Decembrski prazniki v naš dom povabijo čarobnost, ki si jo lahko pričaramo na vsakem koraku – prilagojeno svojemu okusu, kajpak. Nobene potrebe po pretiranem zapravljanju ni, marsikaj lahko z malce navdiha izdelamo sami. Včasih je treba samo postaviti pravo stvar na pravo mesto. Dobrodošli v pravljici! Tekst: LARA JELEN foto: SHUTTERSTOCK, LIGHTS4FUN, GINGER RAY in ANNABEL JAMES

Shutterstock
Očarljivo praznično okrasje

1 Rustikalno je nadvse privlačno. Star vrč napolnimo z vejevjem, okrasimo z bunkicami, lesen zabojnik napolnimo s smrečjem in lučkami, na tla razgrnemo staro odejo in okrasne blazine, tisto prazno mesto, kjer nekaj manjka, pa zapolnimo s starimi drsalkami. Vi pa ste ravno nameravali odpeljati na odpad vso »zastarelo« babičino šaro!

2 Venec za na vrata napravimo sami. Osnovo spletemo iz vejevja, nato pa z žico nanjo pritrdimo samo še nekaj zelenja, ki smo ga nabrali na vrtu.

Shutterstock
Lep krožnik, še lepše bunke, prgišče luči in borova vejica, ki jo zataknemo kar v prazno vinsko steklenico.

3 Lep krožnik, še lepše bunke, prgišče luči in borova vejica, ki jo zataknemo kar v prazno vinsko steklenico. Etiketo preprosto prelepimo s prazničnim motivom. Popolno, ravnokar smo začarali še en kotiček svojega doma.

4 Mačkam prijazna smrečica – no, kolikor je pač lahko.

5 Prav posebno smrečico lahko naredimo tudi iz papirja. Na vsak list napišimo misli, ki so nas letos pobožale, se nas dotaknile. Najsi bodo to besede naših bližnjih, stavek ali dva iz knjige, ki smo jo prebrali, na eno stran lahko zapišemo svoje najljubše trenutke leta, ki se izteka ...

6 Iz tršega kartona izdelajmo sani za darila.

7 Naj sveti!

Shutterstock
Prav posebno smrečico lahko naredimo tudi iz papirja.

Shutterstock
Venec za na vrata napravimo sami

Shutterstock
Rustikalno je nadvse privlačno.

Shutterstock
Iz tršega kartona izdelajmo sani za darila.

Shutterstock
Mačkam prijazna smrečica – no, kolikor je pač lahko.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!