Nasveti

Recept Ane Dežman: Slastna lososova lazanja s širokimi rezanci

Andreja Comino
28. 10. 2023, 08.00
Deli članek:

Le redki vedo, da je odlična pevka Ana Dežman diplomirala iz teologije. Njena velika ljubezen je namreč opera, operno petje je študirala na akademiji za glasbo. Z lahkoto sicer zapoje v katerem koli žanru. Ana je zelo glasna tudi v kuhinji, kjer z veseljem pripravlja slastne dobrote za družino in prijatelje. Rada peče lazanjo, njena prav posebna specialiteta je lososova, ki jo napravi s širokimi rezanci. Tekst: ANDREJA COMINO

edit: Jana.si
Anina lazanja s širokimi rezanci

Sestavine

  • 500 g širokih rezancev
  • 400 g lososa
  • malo ajvarja in paprike v prahu
  • velika žlica kaper
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • pol pesti sveže bazilike
  • 1–2 mocareli

Valeria Aksakova
Slastna lososova lazanja s širokimi rezanci

Priprava

1. V osoljeni vodi skuhajte rezance in jih odcedite.
2. V ponvi specite lososa, ki ste ga pred tem namazali z ajvarjem in ščepcem paprike. Obrnjen naj bo na stran s kožo, da se ta dobro zapeče.
3. Rezance namestite po pekaču (najboljši je manjši pravokotni, velik 20 x 30 centimetrov), po njih potresite razdrobljen file lososa, dodajte kapre, razpolovljene češnjeve paradižnike, nasekljano svežo baziliko in čez vse to še od eno do dve narezani mocareli.
4. Pecite v pečici, ogreti na 230 stopinjah Celzija, dvajset minut, da se vse lepo zapeče in sprime.

NAMIG

Pred peko lahko lazanjo polijete z razžvrkljanim jajcem in smetano, vendar je Ani ljubša brez jajca, samo s sirom.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 43, 24. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!