Nasveti

Velika praznična preobrazba osrečila Manco

Andreja Comino
26. 12. 2022, 06.30
Deli članek:

Manci Grubič iz Brestanice je bil šport položen v zibelko. Bila je zelo uspešna odbojkarica, dokler ji ni nenadna bolečina v kolenu v trenutku spremenila življenje. »Prestala sem 15 operacij, zdravniki niso bili nič kaj optimistični, morala sem se posloviti od odbojke. A tudi pri meni drži pregovor, da ko se ti zaprejo ena vrata, se ti odprejo druga. Začela sem izdelovati nakit in odprl se mi je čisto nov svet, ki je danes moja poklicna pot,« je zadovoljna Manca.

revija Jana
Manca prej in potem.

»Kot otroka dveh športnikov (mami je bila vrhunska odbojkarica, oče zelo uspešen boksar) sva z bratom otroške dni preživljala zelo aktivno. Velika prelomnica je bila očetova nenadna smrt, zaradi nje je bilo odraščanje dosti drugačno kot pri vrstnikih. Moja zlata mami mi je podarila prave vrednote v življenju: da so skromnost, trdo delo in hvaležnost zelo velik dar ter izhodišče za lepo življenje in miren spanec. V življenju mi ni nikoli nič manjkalo. Zame bo večna uganka, kako je mami uspelo, da je z delom na normo uspela preživeti dva šoloobvezna otroka, da nam ob tem ni ničesar manjkalo in smo ob rojstnih dneh lahko šli na sadno kupo ter se poleti kopali na bazenu,« je povedala Manca. Vpisala se je na srednjo ekonomsko šolo, prav nič je ni veselila, a je bila najbližje domu. Poleg tega je bila čisto dobra odskočna deska za fakulteto za šport, kamor si je Manca želela.

Celotno zgodbo o Manci si lahko preberete v reviji Jana, št. 51, 20. 12. 2022

revija Jana
Manca pred preobrazbo.

Manca deležna čudovite preobrazbe

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja: Manca je frizerki povedala, da je ves čas v pogonu, zato nima veliko časa  zase. Na preobrazbo je prišla z zelo rumeno barvo, ki jo je hotela »razbiti«. Frizerka je to storila tako, da ji je naredila pramene po vsej dolžini las in jo nato barvala iz temnejših tonov v svetlejše, da je dobila globino pričeske na narastku in dosegla naravno »gibanje v laseh«. Glede na to, da si Manca želi daljših las, ji je le popravila obliko pričeske. Na koncu ji je oblikovala takšno, da doma ne bo imela veliko dela z urejanjem.

Mojstrica ličenja Manca Maselj se je z užitkom poigrala s čopiči in barvami na Mančinem obrazu. Glede na to, da je ustvarjalna Manca zelo aktivna, uporablja le malo ličil. Vizažistka pa ji je tokrat naredila prekrasen praznični make up in Manca je bila na koncu čisto prava praznična zvezda.  

revija Jana
Manca Grubic po preobrazbi.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Nataša Štojs, Power frizerski studio, Ljubljanska cesta 3 d, 1241 Kamnik za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Ljubljana

Nakit: Manca, narejeno s srcem