Riževa solata z lososom in grahom
Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 250 g riža, sol; 150 g lososovega fileja, žlica masla, 100 g kuhanega graha, 2 sveži mladi čebuli, 1 kumara, oljčno olje, 1 limona, sol, poper
Priprava: Riž skuhamo tako, da je še čvrst, nato ga ohladimo. Lososov file splaknemo z vodo in osušimo s kuhinjskim prtičkom. V ponvi ga na maslu popražimo na obeh straneh, odstranimo kožo, meso pa natrgamo na koščke in ga ohladimo. Mlado čebulo z zelenimi deli nasekljamo, grah za minuto potopimo v vrelo vodo, da se nekoliko zmehča. Kumare narežemo na drobne koščke. Vse sestavine dodamo k rižu. Solato pokapljamo z oljem in limoninim sokom, solimo, popramo ter premešamo in pustimo nekaj časa, da se okusi premešajo med sabo.
Več v Zarji št. 33, 14.8.2018