Nasveti

Krhka pogača z rukolo

Jana
25. 6. 2009, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na drobno narezano rukolo dodajamo številnim jedem in solatam, saj je prijetno pikantna in popestri okus.

Za model s premerom 28 cm
Priprava: 15 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 230 g zamrznjenega listnatega testa, 3 šopki rukole (skupno 150 g), 1 strok česna (po želji), 250 g mladega sira ali sirčka ricotta, 1 rumenjak, 1 jajce, 100 g sladke smetane, sol, poper, nariban muškatni orešček, 75 g naribanega sira (grojer ali ementalec).

Priprava: Pečico segrejemo na 175 stopinj. Odtaljeno listnato testo razvaljamo, da dobimo krog s premerom 32 cm. Namastimo model za pite in ga po dnu in ob robu obložimo z listnatim testom. Testo prepikamo z vilicami, da se med peko ne dviga. V ogreti pečici ga pečemo pri 175 stopinjah 8 minut. Medtem umijemo rukolo in jo osušimo na krpi. Odstranimo debela stebla, liste na grobo sesekljamo. Nekaj listov prihranimo za okras. Zmešamo sirček, rumenjak, jajce, sol, poper, olupljeni in strti strok česna, sladko smetano ter sesekljano rukolo. Začinimo z muškatnim oreščkom. Zmes porazdelimo na pečeno testo v modelu. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 175 stopinjah  25 minut. Okrasimo z listi rukole in ponudimo s svežo sezonsko solato.