Nasveti

Nova podoba za novo službo

Andreja Comino
1. 7. 2009, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Urška Videc je stara 24 let in prihaja iz Šentruperta. Srčno upa, da ji bo nova stilska podoba pomagala pri iskanju nove službe.

Urška Videc je stara 24 let in prihaja iz Šentruperta. Na svoji koži je doslej dodobra izkusila krizo in vse stiske mladih pri iskanju službe. Na žalost se tudi ona v statistiki uvršča v kategorijo brezposelnih. Da bi se vsaj malo razveselila, je sestro pospremila v Ljubljano na Janino preobrazbo, ki si jo je tudi sama neznansko želela. Zato jo je skoraj kap, ko se je sreča nasmehnila tudi njej in so naši frizerji, stilistka in mojstrica ličenja polepšali tudi njo. »Morda bom imela z novo podobo več sreče pri iskanju službe!« je presrečna vzkliknila, ko se je vračala domov.

Urška je imela že od nekdaj rada živali in naravo, zato je bila po končani osnovni šoli njena logična izbira srednja kmetijska šola. Tam si je pridobila naziv kmetijsko-podjetniški tehnik. »Na to šolo sem šla, ker me je to takrat veselilo, in s pridobljeno izobrazbo bi lahko delala na turistični kmetiji kot vodnica kmetije ali pa bi bila zaposlena v kmetijski zadrugi. Napisala sem veliko prošenj, povpraševanja po mojem profilu pa ni bilo,« je povedala Urška, ki je bila sprva močno razočarana. Kljub temu pa ni hotela sedeti križem rok, zato se je odločila, da se prešola. Tokrat si je izbrala poklic vzgojiteljica predšolskih otrok.

»Šolanje sem uspešno končala, razočaranje zdaj pa je še večje, saj v vrtcih ni služb. Delat bi šla tudi v šolo, če bi le dobila mesto. Pišem prošnje, a zaman. Iskanje službe je bolj ko ne začaran krog, eno razočaranje za drugim,« je dejalo mlado dekle, ki se trudi razveseliti s športom, saj je gibanje najboljši ventil za odvajanje slabe energije.
»Pogosto sedem na kolo, izredno rada pa streljam z zračno puško. Včlanjena sem v društvo, v katerem streljamo skupaj. Zelo ljubo mi je tudi igranje odbojke,« je povedala Urška, ki je tudi članica amaterske gledališke skupine, ki v domačem kraju pripravlja predstave za praznike. Dodala je, da si drugih konjičkov ne more privoščiti. Zato pa toliko bolj uživa v družbi fanta, ki jo podpira in tolaži. V veliko veselje so ji opravila na vrtu in zelo rada gre pomagat sestri na kmetijo. Ne ustraši se nobenega dela, vsakega se loti z navdušenjem. Urška upa, da bodo nekoč zvezde naklonjene tudi njej in ji bo končno uspelo najti tudi tako želeno službo. Morda pa bo zdaj z novo podobo uspešnejša na kakšnem razgovoru.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
Urška je bila še pred leti drznejša pri striženju in barvanju. »Imela sem tako dolge kot kratke lase, pa tudi povsem svetla in zelo temna sem že bila,« se je zasmejala in dodala, naj sami presodimo, kako ji je to pristajalo. Zadnje čase prisega na kratke lase, zato mora pogosteje obiskovati frizerja. »Obiščem ga približno vsaka dva meseca, odvisno od tega, koliko mi to dopušča proračun.« Zato je prekipevala od navdušenja, ko ji je frizerka Lidija oblikovala mladostno pričesko, s katero doma ne bo imela skoraj nič dela, a bo vedno videti urejena, kot bi prišla od frizerja. Temeljito jo je postrigla in ji spremenila obliko pričeske, veliko pa je k Urškinemu novemu videzu pripomogla nova barva las.
Prijazna Štajerka je na preobrazbi odkrila svet ličil. »Ne boste verjeli, nikoli se ne ličim, ne uporabljam niti maskare za trepalnice,« je bila odkrita. Zato se je med Bojaninimi lončki s kremami in pudri, škatlicami senčil za veke, čopiči, svinčniki in drugimi pripomočki za ličenje počutila kot Alica v čudežni deželi. Nekaj zlatega prahu pa je padlo tudi nanjo, ko je Bojana poudarila njene oči, usta in lepe poteze na obrazu. Urška je vpijala njene postopke, saj rada vidi lepo naličeno in urejeno žensko, čeprav se sama ne liči. Na koncu je dejala, da se bo odslej tudi sama kdaj pa kdaj opogumila in se naličila.

 

 

 

Stiliranje: Tanja Skok
Ličenje: Bojana Zmazek
Pričeska: Lidija Smrečnik za Frizerstvo Olga
Oblačila: Promod
Nakit: Six
Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.