Nasveti

Kriminalistka pred pomembno nalogo

Andreja Comino
8. 7. 2009, 18.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Triindvajsetletna Ljubljančanka Tina Horvat je dekle, ki jo že od nekdaj zanimajo povsem druge stvari kot njene vrstnice. Zato se je odločila za poklic kriminalistke.

Triindvajsetletna Ljubljančanka Tina Horvat je dekle, ki jo že od nekdaj zanimajo povsem druge stvari kot njene vrstnice. Zato se je odločila za, vsaj za žensko, malce neobičajno poklicno pot – želi si postati kriminalistka. Čeprav jo zanima predvsem preiskovanje kaznivih dejanj in njihovih ostankov, rada poudari tudi svojo nežnejšo, žensko plat. Ravno zato se je prijavila na preobrazbo.

»Že od malega sem sanjala, da bom policistka. Ko sem šla v prvi letnik gimnazije, se je ravno spreminjal šolski sistem in se nisem mogla več vpisati na srednjo šolo v Tacnu, zato je bila gimnazija dobra izbira, ki mi je omogočala nadaljevanje študija,« je povedala Tina. Nad študijem je navdušena. »Vse je zelo zanimivo, še posebej vaje, ko nam, recimo, priredijo umor v kleti. Dajo nam nitko, pobiramo prstne odtise, iščemo dokaze. Učili smo se tudi streljati, bili smo na obdukciji. Moram povedati, da to niso prizori za ljudi z bolj občutljivim želodcem,« se je zasmejala Tina, ki je nobena še tako grozna stvar ne spravi iz tira. Zdi se ji, da bi lahko prenesla čisto vse, še tako krvave prizore. Seveda nismo mogli mimo primerjave njenega študija s priljubljenimi nanizankami, ki jih gledamo po televiziji. Na to je samo zamahnila z roko in dejala, da tisti prizori niso primerljivi z resničnostjo. »Tam vsak primer rešijo v 45 minutah, z reklamami vred, v resnici pa vse traja veliko dlje.«

Po končanem študiju si najbolj želi razreševati neznanke in umore. Za zdaj še ni bila na pravem prizorišču zločina, zato komaj čaka, da bo spoznala tudi to.
Tina je na videz krhko dekle, čeprav si je izbrala malce neobičajen študij. Rada ima morje in delfine. Te živali so ji tako ljube, da ima doma veliko delfinov na plakatih, prijatelji pa jo najbolj razveselijo, če ji prinesejo kipec delfinčka. Že pred leti se je navdušila nad športom, še posebej aerobiko, veliko pa se tudi potepa. Kadar le utegne, se odpravi v katero od evropskih prestolnic. Že tri leta pa je srečno zaljubljena. »Super nama je skupaj! Komaj čakam, da se mu grem pokazat,« je po koncu lepotičenja presrečna vzkliknila. 
 
Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
»Glede na to, da zadnja leta prisegam na svetle lase, moram frizerja obiskati vsaj enkrat na mesec, da mi pobarva narastek,« je povedala in dodala, da ne mara preveč sprememb, še posebej ne eksperimentiranja s pričeskami. Pravi, da ji najbolj pristajajo svetli lasje vedno iste dolžine. Tokrat si je zaželela biti še svetlejša, za nič na svetu pa se ni hotela odpovedati frufruju. Frizerka je upoštevala njeno željo, vseeno pa jo je postrigla malce stopničasto in ji poskušala narediti še bolj mladostno pričesko, ki ji bo omogočala, da si bo lase še vedno lahko spela v praktičen čop.
Tina je mojstrici ličenja povedala, da se bolj malo liči. »Prisegam na naravne odtenke, na nevpadljivo ličenje. Kljub temu pa mi je bilo všeč, da je Bojana uporabila intenzivnejše barve, ki so še bolj poudarile moje oči,« je presrečna dejala.

Styling: Tanja Skok
Ličenje: Bojana Zmazek
Pričeska: Bojana Miklič za Frizerstvo Jasna Javor, Ljubljana, oblačila: Promod, nakit: Kamen
Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.