Nasveti

Trend tega poletja - nova romantika

Jana
20. 7. 2009, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

To poletje so zelo aktualni tudi romantične pričeske in ličila, s katerimi boste videti naravne in nevsiljive, vaša koža pa zdrava ter sveža.

Močna zagorelost in ostre ravne pričeske letos odpadejo. To poletje bodo aktualni romantične pričeske in ličila, s katerimi boste videti naravne in nevsiljive, vaša koža pa zdrava ter sveža. Tudi z oblekami in krili iz prosojnih tkanin se bo letošnje poletje obujal romantični trend, zaradi katerega bomo videti lahkotnejše, skoraj pravljične. 

Sijoča in zdrava koža na obrazu
Da bi bila koža na obrazu videti zdrava in sijoča, je treba najprej uporabiti primeren tekoči puder, nakar nanesemo še puder v kamnu. Če je le mogoče, poiščemo tekoči puder z  učinkom matiranja in skušamo z njim prikriti nepravilnosti. Tako se bomo izognili tudi lisam, ki nastanejo pri uporabi mastnih tekočih pudrov. Potem uporabimo puder v kamnu in ga najprej nanesemo na nos, ličnice ter brado. Nato ga s čopičem raznašamo navzven, proti robu lasišča, in ga tako enakomerno razporedimo po obrazu. Da bi dosegli najboljši učinek, uporabimo rahlo rožnato obarvan odtenek, če je koža precej svetla, mareličnega, če je koža srednje temna, in karamelnega, če je koža precej temna.

Rožnate ličnice
Z lepo obarvanimi ličnicami je obraz videti bolj svež in mladosten. Tudi za poudarjanje ličnic je treba izbrati primeren odtenek rožnate barve, ki se poda barvi kože. Izbiramo med svetlo rožnatim, rahlo marelično obarvanim odtenkom, ki je primeren za svetlejšo kožo, ter temno rožnatim, ki je nekoliko pomešan z bordo rdečo in primeren za temnejšo kožo. Uporabimo lahko tudi kremasto rdečilo, ki se ga lažje nanaša. Nanesemo ga nekoliko pod ličnice, s čimer jih bolj poudarimo.

Naravno naličene oči
Letos so zelo aktualna pastelna senčila. Najbolj naraven učinek dosežemo tako, da se odločimo le za eno barvo ali poskušamo kombinirati tople in hladne odtenke. Izbiramo med tistimi, ki najbolj poudarijo barvo oči. Najprej na veke in proti obrvem svetlejše odtenke, nato temnejše odtenke proti zunanjemu kotu oči oziroma sencem.

Žametne in rožnate ustnice
Da bodo ustnice na pogled žametne, si lahko pomagamo s tekočimi izdelki ali klasičnimi šminkami, pri čemer izbiramo med rožnatimi odtenki. Za čez dan uporabimo svetlejše, za večer temnejše. Da bi bile ustnice videti polnejše, jih obrobimo s črtalom, ki je nekoliko temnejše od šminke. Če uporabljamo tekočo šminko, najprej uporabimo črtalo, kadar uporabljamo tršo šminko, pa je za naravnejši videz bolje najprej nanesti šminko in nato oblikovati ustnice s črtalom.

Zračna pričeska
Ostre linije in vsak pramen las na svojem mestu letos odpadejo. Zapovedani so napol razpuščeni lasje, nagajivi kodrčki, navidez improvizirana pričeska, kot bi nas skuštral veter. Likalniki las naj torej ostanejo v predalu, za tiste, ki oklevate pri izbiri barve, pa namig: novoromantična princeska je letos zamolklo blond, tudi če ste temni, si jih umivajte s šamponom, ki za nekaj odtenkov posvetli lase.

Lepo sijoče telo
Da bi bila koža po telesu bolj sijoča in telo na videz lepo oblikovano, uporabimo zlato obarvano razpršilo za noge ter enako obarvan puder za roke, dekolte in ramena. Razpršilo nanašamo z razdalje 20 centimetrov. Puder nanašamo z nekoliko večjim čopičem, da bo koža povsod enakomerno obarvana.

Urejeni nohti
Romantični trend narekuje kratko pristrižene, kvadratno oblikovane nohte. Preden jih oblikujemo, moramo vanje vmasirati preparat za učvrščevanje nohtov. Lak naj bo bež barve, če je koža temnejša, in rožnat, če je koža svetla. Za konec nanesemo še prozornega za zaščito. (eg)