Nasveti

Z masažo in vajami do čvrstih prsi

Jana
17. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Z pravo nego lahko poskrbimo, da bodo naše prsi bolj čvrste. Večino vaj lahko delate tudi za sproščanje na delovnem mestu.

Kljub drugim skrbem ne pozabimo na nego prsi, saj jih lahko že z nekaj minutkami pozornosti na dan ohranimo lepe in čvrste. Njihova oblika je namreč zelo odvisna od napetosti kože in vezi. Če te popustijo, ni več poti nazaj.

Za krepitev vratnih mišic
Za raztegovanje mišic se usedite, zravnajte hrbet, ramena povesite in glejte v strop. Pri izdihu se zelo na široko nasmehnite in začutili boste, da so se vratne mišice napele. Ponovite 20-krat na dan.

Za oblikovanje prsi
Sedite z zravnanim hrbtom, skrčite roke v višini prsnice in položite dlan ob dlan. Ob izdihu močno pritisnite dlan ob dlan, da začutite krčenje prsnih mišic. Vajo ponovite dvakrat po 30 pritiskov.

Masaža za čvrstejše prsi
Da bi sprostili prsno mišico, dvignite eno roko, drugo pa z dlanjo položite pod pazduho. S prsti nežno stisnite mišico in jo masirajte.

Če vas med športno vadbo bolijo prsi
Pomembno je, da nosite poseben modrček za šport, ki preprečuje pretirano poskakovanje prsi. Bolečino si boste olajšali, če si boste prsi redno masirali, tako da z gibi oblikujete število 8: z roko pojdite pod dojko in zdrsnite nad drugo, nato pod njo in spet nad prvo. Gibanje ponavljajte 3 minute in nato še krožite z rameni, da sprostite zgornji del hrbta.
Tudi curek hladne vode po prsih po mlačnem tušu sprosti napete mišice.

Med menstruacijo so trde in nabrekle
Takrat je treba spodbuditi limfni obtok in izločanje strupov, ki se naberejo v telesu.
Vzemite si 5 minut in položite konice prstov na prsnico v višini bradavic. S prsti rišite krožne gibe v smeri urinega kazalca in globoko dihajte. Nato z roko zdrsnite pod pazduho druge roke: ponovno krožite s prsti, a okrepite pritisk, kadar zakrožite navzgor, in popustite, kadar zakrožite navzdol. Ponovite vajo pod drugo pazduho. Za masiranje lahko uporabite masažno olje ali mleko za telo.


I. K.