Nasveti

Jabolčni drobljenec

Jana
9. 11. 2009, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jesenski, lahko tudi martinov posladek.


Sestavine: biskvitna podloga: 12 dag sladkorja + 12 dag moke + 4 jajca; nadev: 4 jabolka + ščepec cimeta + ¾ skodelice moke + pol skodelice sladkorja + pol skodelice ovsenih kosmičev + pol skodelice kokosove moke + 10 dag masla + sok ½ limone; Priprava: biskvit: stepemo sladkor in jajca, nato dodamo moko. Pečemo v pečici od 12 do 15 minut na 170 stopinjah Celzija. Uporabimo lahko tudi že kupljen biskvit za torte;
nadev: Jabolka olupimo in narežemo na krhlje, prelijemo ga z limoninim sokom in posujemo s sladkorjem ter cimetom, nato v posodi na ognju podušimo do mehkega. Ovsene kosmiče, moko, sladkor, kokos in topljeno maslo mešamo tako dolgo, da dobimo drobtine. Pečico medtem segrejemo na 175 stopinj Celzija. V pekač naprej položimo biskvitno podlogo, nanjo nanesemo jabolčno zmes, čeznjo pa iz suhe mase narejene drobtine. Pečemo od 20 do 25 minut oziroma tako dolgo, da postane skorjica zlata. Postrežemo ga lahko tudi s sladoledom in sladkim prelivom.