Nasveti

Naravna hobotnica z regratom

Jana
11. 4. 2010, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ta teden je v znamenju regrata!


-Sestavine: 1 hobotnica, srednje velika + 2 stroka česna + peteršilj + rdeči feferon + olivno olje + regrat + kuhan krompir + bučno olje + balzamični kis + pol kozarca belega vina za okus + sol + poper.
-Priprava: Hobotnico očistimo in jo damo v lonec na pritisk. Dodamo česen, peteršilj, sol, feferon in pol kozarca belega vina. Vode ne prilijemo. Pokrov zapremo in postavimo na zmeren ogenj. Ko začne para uhajati, damo ogenj na najmanj in kuhamo 20 minut. Klasično jo kuhamo vsaj eno uro.
Ko je hobotnica kuhana, počakamo, da se malo ohladi.
Pripravimo solato iz regrata in krompirja. Prelijemo jo z bučnim oljem in balzamičnim kisom. Solato razporedimo na večji krožnik in nanjo naložimo hobotnico, ki jo po želji narežemo. Zraven ponudimo opečene kruhke, pomazane s česnom in prepojene s hobotničino omako.