Nasveti
Kremna juha z regratom
Ta teden je v znamenju regrata!
-Sestavine: 1 čebula + regrat + 40 g masla + 2 rumenjaka + worcestrska omaka + 40 g moke + 1,25 l kokošje juhe + 2 stroka česna + 100 g smetane + sol + beli poper + ščepec muškatnega oreščka.
-Priprava: Čebulo in česen sesekljamo in popražimo na maslu. Dodamo moko in še malo popražimo, nato zalijemo z juho in kuhamo. Juho zmiksamo in precedimo. Zmešamo rumenjaka in smetano.
Regrat očistimo in dobro operemo, narežemo na tanke rezance, damo v juho in minuto pokuhamo. Začinimo s soljo, poprom, z muškatnim oreščkom in worcestrsko omako. Juhe ne kuhamo več, dodamo pa ji legir iz rumenjakov in smetane.
Juho okrasimo z regratovimi listi, ponudimo z opečenimi kruhovimi kockami.