Nasveti

Regrat s popečenim puranom

Jana
12. 4. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ta teden je v znamenju regrata!

-Sestavine: 350 g regrata + 250 g purana, narezanega na kocke + sol + poper + 125 g na rezance narezane slanine + 100 g svežih gob (šitake, šampinjoni) + 3 na drobno sesekljane šalotke + 1 na drobno sesekljan strok česna + 1 žlica malinovega kisa + žlica svežega drobnjaka.
-Priprava: Solato dobro umijemo in odcedimo. Puranje meso narežemo na manjše koščke, solimo in popramo. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem rjavo opečemo slanino, ki jo damo k solati. V isti ponvi popečemo še na rezine narezane gobe in jih tudi dodamo k solati. Na koncu na olju popečemo še puranje meso, narezano na koščke, ter ga z maščobo vred damo na solato in pazljivo premešamo.
V ponvi steklasto dušimo šalotko in česen. Prilijemo kis in kuhamo, dokler polovica tekočine ne povre. Topli preliv zamešamo v solato, da se listi zmehčajo. Potresemo z drobnjakom in ponudimo.