Nasveti

Postrv z zeleno omako

Jana
21. 4. 2010, 14.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ne pozabite na ribe na vašem krožniku!

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 4 fileji postrvi (600 g) * 2 žlici limoninega soka * sol * poper * 2 žlici pikantne gorčice * 1 žlica medu * 2 žlici olivnega olja * 150 g mešanih svežih zelišč (peteršilj, krebuljica, bazilika, drobnjak) * 3 žlice goste kisle smetane * 125 g polnomastnega jogurta * sladkor * mleta sladka paprika.

Priprava: Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Fileje oplaknemo, popivnamo do suhega, podolžno prepolovimo in pokapljamo z 1 žlico limoninega soka. Solimo in popramo. Fileje premažemo z mešanico gorčice in medu. Z 1 žlico olja namažemo 4 kose aluminijaste folije. Nanje damo postrvje fileje in jih pokapljamo s preostalim oljem. Folijo zgrnemo čez fileje in stike trdno stisnemo, da dobimo zavitke. Zavitke damo na rešetko v ogreto pečico in jih pečemo približno 20 minut. Zelišča oplaknemo, stresemo in osušimo na krpi. Osmukamo lističe in jih sesekljamo v mešalniku, skupaj z jogurtom in s kislo smetano. Dodamo preostali limonin sok, sladkor, sol in mleto papriko. Dobro premešamo. Razvijemo ribje fileje in jih ponudimo z zeleno omako. Za prilogo: krompir v kosih z maslom in s peteršiljem.