Nasveti

Nove hlače

Jana
22. 4. 2010, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poletne hlače bodo tako sproščene (v padajočih krojih) in elegantne (v dolžinah do tal), da bodo prekašale krilo in obleko.

Poletne hlače bodo tako sproščene (v padajočih krojih) in elegantne (v dolžinah do tal), da bodo prekašale krilo in obleko.

Moda

Že videni retro in klasiko so snovalci oblačil razstavili in ju sodobno sestavili. V novih hlačah ne boste več pometali tal, ozke so in v gležnjih oprijete. Kadar so mestne, objemajo stegna, v pasu segajo visoko. Druge se v stegnih razširijo v jahalne in njim podobne. Pumparice in v pasu nabrani široki haremski kroji postanejo mestni v trenutku, ko jih boste položili k suknjiču.
Mehki kroji poletnih uniform, v katerih se boste spopadali z vročino, so zračni, mehko objemajo telo, učinkujejo drzno in žensko. Za kombinacije z oblekami in krili. Ni kontrastov, barve so pastelne, ton na ton. Oprijeto usnje čez noge kriči po obleki ali dolgem blejzerju.

Hit lanskega poletja – pajaci – gredo naprej. V enem ali dveh kosih, od slovesno večernih do uporniških iz džinsa in usnja. Največkrat v različicah visoke mode športa, ki satenaste hlačnice lovi v preproste športne patente. Na nogah? Obvezen blišč.

Nove oblike so za tenke noge, zlasti jahalne, ter iz materialov, ki telo objemajo. Lepi so kroji, ki telesu in okončinam pustijo dihati.


Lani so bile legice, letos bodo hlače le tesno oprijete. A usnjene. V nikdar končanem mimohodu vseh mogočih slogov in videzov. Kadar se noge skrivajo za nevtralnimi toni, ki ne silijo v ospredje, naj glasno spregovori tisto, kar nosite nad pasom, z barvo, obliko, poudarki.