Nasveti

Riba s čemaževo omako

Jana
24. 4. 2010, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko zmanjka čemaža, vzamemo česen.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 400 g čemaža * 1 čebula * 160 g masla * 300 g jogurta * 3 jajca * 600 g ribjih filejev * 1 limona * 1 žlica olja * sol * muškatov orešček.

Priprava: Čemaž očistimo, oplaknemo, osušimo in na grobo zrežemo. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. V kozici segrejemo 150 g masla, da se stali. V visoki posodi in s paličnim mešalnikom sesekljamo jogurt, tretjino čemaža in jajca. Prilijemo staljeno maslo in premešamo. Tako dobimo masleno čemaževo omako. Ribje fileje pokapljamo z limoninim sokom, da je meso čvrstejše. V kozici segrejemo preostanek masla in počasi popražimo čebulo, da se zmehča in postekleni. Dodamo preostali čemaž, premešamo, nato pa dušimo v pokriti kozici 5 minut. Solimo in začinimo z muškatnim oreščkom. V ponvi segrejemo olje in pečemo ribje fileje z vsake strani 3 minute. Čemaževo omako segrejemo, a pazimo, da ne zavre. Solimo jo in popramo po okusu, začinimo tudi z malo limoninega soka. Ribje fileje ponudimo s čemaževo prikuho in z masleno čemaževo omako. Za prilogo: krompir v kosih.