Nasveti

Piščančji frikase z beluši

Jana
25. 4. 2010, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izvrstno spomladansko kosilo.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 30 minut

Sestavine: 750 g piščančjega fileja (brez kože) * 1 čebula * 3 žlice masla * 500 g belušev * 1 žlička moke * 1 dl suhega belega vina * 1 dl perutninske juhe * 0,5 dl sladke smetane * sol * poper * sesekljan peteršilj.

Priprava: Piščančje meso oplaknemo, popivnamo do suhega in narežemo na grižljaje. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Beluše očistimo, po potrebi olupimo in narežemo na poševne rezinice, zgornji deli stebel z vršički pa naj ostanejo v kosu. V kozici segrejemo maslo in počasi pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo piščančje koščke in beluše, premešamo in prepražimo. Posipamo z moko, znova premešamo in prepražimo, nato pa zalijemo z vinom ter z juho. Ko tekočina zavre, pokrijemo posodo in jed kuhamo 10 minut. Prilijemo smetano in kuhamo še od 10 do 15 minut. Solimo po okusu, posipamo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo z dušenim rižem.

Nasvet: Po okusu lahko jed okisamo z malo limoninega soka, dodamo tudi bel poper in sesekljane kapre.