Nasveti

Sezamove palačinke s piščancem in zelenjavo

Jana
10. 5. 2010, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Domiselna glavna jed, h kateri postrežemo samo še solato.

 

Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine: 40 g neoluščenega sezamovega semena * 50 g masla * 200 ml mleka * 3 jajca * sol * 120 g moke * 600 g korenja * 2 čebuli * 400 g piščančjega prsnega fileja * 5 žlic olja * poper * 75 ml belega vina * 75 ml bistre perutninske juhe (lahko iz kocke) * šopek krebuljice * 3 žlice goste kisle smetane (creme fraiche).

Priprava: V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo sezam, da zadiši. Stresemo ga v skodelico, da počaka. V ponvi razpustimo maslo. V skledi zmešamo prepraženi sezam, maslo, mleko, jajca in sol. Dodamo moko in jo vtepemo z metlico, da dobimo gladko, tekoče testo. V pokriti posodi naj počiva najmanj 15 minut. Medtem olupimo korenje in ga narežemo na pol centimetra debele poševne rezine. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. Piščančje meso narežemo na 2 cm velike kocke. Testo znova premešamo. V ponvi s premerom 26 cm segrejemo 1 žličko olja in spečemo najprej eno palačinko, nato pa drugo za drugo še tri. Spečene palačinke hranimo na kosu aluminijaste folije v ogreti pečici pri 100 stopinjah, da se ne ohladijo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in med mešanjem popečemo narezano piščančje meso (5 minut). Solimo in popramo. Meso vzamemo iz ponve in ga prihranimo. V ponev damo 1 žlico olja in med mešanjem prepražimo čebulo ter korenje (2 minuti). Dodamo meso, zalijemo z vinom in juho ter na šibkem ognju v pokriti ponvi dušimo 5 minut. Krebuljico sesekljamo. Mesu in korenju primešamo kislo smetano. Solimo, popramo, dodamo krebuljico in premešamo. Na sredino vsake palačinke naložimo v ozki vrsti 3 do 4 žlice pikantnega nadeva. Palačinko zvijemo in prerežemo na polovico. Ponudimo s svežo solato.