Nasveti

Testenine z artičokami

Jana
10. 5. 2010, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Artičoke so zelo zdrave, saj vsebujejo veliko železa ter snovi, ki pospešujejo prebavo in učinkujejo odvajalno.

Sestavine na osebo: 2 artičoki + 10 dag testenin + 10 dag perutnine +
sok ene limone + 3 žlice olivnega olja + peteršilj + origano  + strok česna + polovica posušenega paradižnika + nekaj vršičkov špargljev + sol + poper.
Priprava: Artičokam odstranimo zunanje liste in jih skuhamo po postopku, opisanem v uvodu. Tako pripravljene pokapljamo z olivnim oljem in limoninim sokom, da se okusi prepojijo. Nato skuhamo in odcedimo testenine. Dodamo jim na koščke narezane črne olive, v olju namočene sušene paradižnik, nasekljan peteršilj in origano. V ponvi popražimo nekaj kosov perutnine, narezane na dolge rezance, in dodamo nasekljan česen, ko je meso že skoraj pečeno. Vse sestavine premešamo, dodamo še nekaj soli in olivnega olja, nato pa še kuhane artičoke ter nekaj špargljev za okras in zanimivejši okus.