Nasveti

Nabodala z mesnimi kroglicami

Jana
11. 6. 2010, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Čas je za poletni piknik!

Za 6 oseb
Priprava: 25 minut
Pečenje: 10 do 15 minut

Sestavine: 60 g bulgurja (delno kuhana, sušena in na grobo mleta pšenica) *2 čebuli * 2 stroka česna * 800 g mlete govedine * 2 jajci * sol * na grobo mlet poper * 1 žlička mletega kumina * pol žličke mletega koriandra * za noževo konico mletega cimeta * 1 žlička olja.

Priprava: Bulgur prelijemo z 2,5 dl vroče vode in pustimo stati, da se napije. Čebulo in česen olupimo. Čebulo na drobno sesekljamo, česen stremo. Zmešamo mleto meso, čebulo, česen, jajci, pol žličke soli in vse dišave ter začimbe. Pregnetemo, da dobimo mesno testo. Bulgur iztisnemo, dodamo mesnemu testu in dobro pregnetemo. Iz testa oblikujemo mesne kroglice ali podolgovate svaljke (12 svaljkov, dolgih 15 cm). Nataknemo jih na lesene paličice in namažemo z oljem. Pečemo 10 minut na razgretem žaru in med pečenjem obračamo.

Nasvet: Mesne kroglice lahko spečemo tudi v teflonski ponvi na štedilniku.