Nasveti

Popečena tortilja z nadevom

Jana
30. 7. 2010, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden poletne mehiške kuhinje

 (QUESADILLA SUPREME)
Predjed
-Sestavine: 3 pšenične tortilje + 50 g naribanega sira + polovica čebule + polovica zelene paprike + rdeča omaka salsa
-Priprava: Čebulo in papriko narežemo na trakove, popražimo v ponvi na olivnem olju, rahlo osolimo in damo na stran. Tortilje do polovice nadevamo s papriko, čebulo in naribanim sirom ter jo enkrat prepognemo, da nadeva ni videti. Segrejemo čim večjo ponev in vanjo položimo polnjeno tortiljo. Na vsaki strani jo pečemo toliko časa, da se lepo zapeče.
Ko je tortilja pečena, jo postavimo na desko za rezanje, razrežemo na manjše kose oziroma trikotnike in damo na servirni krožnik. Na vsak kos popečene polnjene tortilje lahko kanemo čajno žličko rdeče omake salsa. Posebej damo v skodelico belo omako salsa, ki jo zmešamo iz kisle smetane, sladke smetane, sira feta, kumine in koriandra.